söndag 16 augusti 2015

Var bor politiskt korrekta?

Mjølnerparken i Nørrebro, där en majoritet av invånarna har invandrarbakgrund från Mellanöstern, är ett exempel på ett bostadsområde som de politiskt korrekta profilerna skyr som pesten.

Politiskt korrekta bor sällan mångkulturellt

De personer som i sina yrkesroller är varma förespråkare av ett mer mångkulturellt Danmark väljer själva att bosätta sig så långt ifrån de invandrartäta områdena som möjligt. Den visar en kartläggning som genomförts av den danska dagstidningen Berlingske.

Berlingske har tittat närmare på en grupp som tidningen benämner "mångkulturalisterna". Det rör sig om journalister, politiker, byråkrater och andra som förespråkar att Danmark ska öppna sina gränser för invandrare från tredje världen och som hävdar att mångkultur är berikande.

Skyr araber
Men för sin egen del skyr mångkulturalisterna invandrartäta bostadsområden som pesten, visar Berlingskes granskning. Istället väljer de att bosätta sig i områden som domineras av etniska danskar.

I Köpenhamn är de politiskt korrekta profilerna exempelvis koncentrerade till Frederiksberg och Østerbro, de två stadsdelar i huvudstaden som har lägst andel invånare med utomeuropeisk bakgrund. De områden som präglas av invandrare från Mellanöstern, som delar av Nørrebro och Amager, håller sig mångkulturalisterna samtidigt långt borta ifrån.

Enligt historikern Mikael Jalving visar kartläggningen att PK-profilerna är hycklare.

"Hycklare"
– De vill inte utsätta sig för det som de själva förskönar med sina ord. De bor i ett glasslott och borde ha självkännedom nog att erkänna att deras kunskap om den sociala verkligheten är ganska begränsad, säger han till Berlingske.


Vissa av mångkulturalisterna väljer att bo i förorter till Köpenhamn.

"Här är favoriterna Klampenborg och Hellerup, där det i stort sett bara är au pair-flickor från Filippinerna som ger färg till områdena", konstaterar Berlingske.

Likadant i Sverige
Att personer som hyllar mångkultur i sin yrkesroll skyr den privat är ett fenomen som är vanligt även i Sverige. Ju fler invandrare det bor i ett område, desto färre journalister är bosatta där, visade exempelvis en undersökning från Institutet för Mediestudier visade tidigare i år.


Så här förklarade exempelvis Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för några år sedan varför han valt att bosätta sig i exklusiva och etniskt homogena Äppelviken i Bromma:

– Det är vanligt i hela världen att människor som är lika vill bo nära varandra. Och ofta är det saker som jobb och intressen som gör att man gillar varandra. En del gillar bara de som är av samma etnicitet som en själv. Jag är inte så upprörd över det. Jag är upprörd över de som menar att just deras svenskhet måste gälla för alla. Så menar till exempel Sverigedemokraterna. Därför gillar jag olika.

1 kommentar:

  1. Din lilla slyna. Sluta lek som de svarta som mörda svenska kvinnor när fler svenska kvinnor har blivit mördade av sina svenska partner. Till och med andra icke svara invandrare står för fler mord. Sen är det heller inte mycket vettigare när du inkludera bild på Lisa Holm som blev mördad av en vit. Du måste ha nån form av hjärnskada

    SvaraRadera