onsdag 5 augusti 2015

KDU-upprop: Riv upp maktkartellen

15 stycken lokala distriktsordföranden för Kristdemokraternas ungdomsförbund (KDU) kräver i en debattartikel idag att decemberöverenskommelsen (DÖ) rivs upp.

-"Det gigantiska sveket mot väljarna gör enligt oss att DÖ måste rivas upp", skriver de 15 distriktsordförandena i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

De 15 KDU-topparna menar att alliansen, genom den maktkartell som man slutit med de rödgröna regeringspartierna, kommit att bli ett passivt stödparti till en vänsterregering.

"När vi lade vår röst på KD räknade vi med att partiet skulle bedriva kristdemokratiskt politik. Inte indirekt stödja en socialistisk budget", skriver man.

Man konstaterar även att regeringen saknar riksdagsstöd för sin budget och att riksdagsledamöternas grundlagsskyddade makt inskränkts i och med maktkartellen.

En som inte skrätt orden är Ian Wachtmeister:

 "Borgarnas trixande och svamlande hör hemma hos en afrikansk diktator på väg att snacka sig kvar vid makten."

Ian Wachtmeister konstaterar att det är obegripligt att folk fortsätter att rösta på Moderaterna "trots alliansens hjärnsläpp", dvs DÖ-skandalen, psykopaten och Sverigehataren Reinfeldts sista generalattack mot landet.

Källa: http://www.friatider.se/kdu-upprop-riv-upp-maktkartellen

------------------------------

- Skall bli intressant att se om DÖ dör, i s m den väntade regeringsombildningen i september. Då ges en uppenbar chans för den skamfilade alliansen att rätta till sitt gigantiska misstag och ta sig ur dilemmat. Samt återgå till den i många år tillämpade ordningen, att låta (s) regera ensamma i minoritetsställning, efter att ha de har kastat ut (mp), mupptalibanerna. Som gjort sig omöjliga under det år då dom visat sin totala inkompetens att ingå i en regering, och i det närmaste förlamat densamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar