torsdag 27 augusti 2015

En astragisk icke-komiker vid namn Betnér

Ytterligare en artist-föredetting har sällat sig till den kändisgrupp, som desperat uttalar sig i politiska Pk-ämnen, i naiv tro att dom skall efterfrågas. Dom måste tro på sin egen renässans, men är minst sagt korkade, noll trovärdighet. Den senaste denne Betnér, som man inte sett röken av medialt på ett antal år. En slags patetisk, tragikomisk, okunnighetsbaserad "löjliga familjen", där han nu ingår i den herostratiska PK-kvintetten Kjell Bergqvist, Ulf Lundell, Malena Ernman, och Henrik Schyffert. Med "bäst-före-datum" passerade för länge sen. 


Om morden på IKEA

- Polisbussen rullar upp mot Storvreten, på höjden ovanför centrala Tumba. Någon har försökt tända eld på poliskontoret. Polisbussen rullar fram mot det brinnande poliskontoret och någon kastar en handgranat mot polisbussen. Granaten briserar, polisbussen rullar inte men har fått ett utseende mer likt ett durkslag på ena sidan – 105 splitterhål i karossen. De fyra poliserna klarar sig utan fysiska skador, men de känner sig otrygga där de sitter.
De fyra poliserna ropar skärrade upp ledningscentralen på Kungsholmen. Tänk om det hade varit en dryg stand-up:are med mer hår än hjärna som hade suttit där inne i värmen och svarat “Det är inte farligt! Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu. Jag upprepar: Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu.”
Medan Magnus Betnérs YouTube-klipp cirkulerar om det Sverige som aldrig någonsin, någon gång eller även faktiskt någonstans har varit tryggare. Och ja – det är astragiskt att en svensk stå-uppare skall behöva berätta för landets poliser att de aldrig någonsin, någonstans eller någon gång har haft ett lugnare jobb än nu. Det är astragiskt att det finns folk som vägrar se varthän Moder Svea är på väg. Men ni får sluta nu, med det där tramset…
Sist det hände – innan den här aktuella episoden då det kastades en skarpladdad handgranat mot en polisbuss i det aldrig någonsin, någon gång så trygga Tumba – så var det ett gäng galna nazister som försökte ta livet av Kisas enda närpolis med samma typ av vapen. Året var 1999, och sedan dess har Sverige bara blivit tryggare. Sverige idag är otroligt tryggt, du kommer inte att bli mördad för det säger Betnér in i sin kamera. Nästan ingen kommer att bli våldtagen, och om hon som gruppvåldtogs i Ludvika i helgen råkade se Betnérs filmklipp alldeles innan så är jag övertygad om att Betnér skulle trösta med “Astragiskt, men du kanske är nästan ingen?”
Betnér fortsätter att konstatera att det enda stället i landet Fläsklägg där man kanske skall känna sig lite otrygg så är det hemma. Sedan är det ju astragiskt att poliserna i polisbussen hade sitt hem i sin polisbuss, Lisa Holm sitt hem i skogen utanför Kinnekulle eller en mördad joggare sin bostad i elljusspåret. Det är ju hemma det kanske är otryggt, i det aldrig så trygga Sverige. För det har Betnér sagt, och vi som har sett den självsäkre ordbajsaren i aktion vet ju att Betnér vet allt och kan allt. Betnér vet bättre än poliser, räddningstjänst och ambulans-/vårdpersonal att Sverige aldrig någonsin har varit tryggare.
Jag är nära bekant med en polis. Jag och min nära bekanta polisen skulle ha umgåtts en hel del i helgen, men så blev det inte. Min kompis polisen fick jobba i Tumba hela helgen för att någon inte hade fattat vad Betnér hade sagt med en allvarlig min in i sin kamera. Men för de som jobbar i polisen, som väktare, på akuten eller i “sjukvagnen” är bilden inte alls densamma som Betnér.
När ambulanspersonal och brandmän börjar prata om personlig skyddsutrustning, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? När ambulansen tvärnitar för att invänta poliseskort till patienten bara för att patienten bor i ett “No-Go-område”, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? När stenarna regnar över räddningstjänsten medan de försöker släcka en av otaliga anlagda bilbränder på miljonprogrammets parkeringsplats, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? När nederbörden i Malmö under sommaren redovisas under regn och handgranater, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? Färre har dött, men är det den enda parametern som Betnér kan ta till sig.
Sanningen är jobbig, den gör ont. När sanningen gör ont och blir jobbigare kan man ägna sig åt att självbedrägeri – att mala på om att Sverige minsann aldrig har varit tryggare. Man kan stå som en vilsen konstapel och vifta avvärjande medan man halvskriker “Cirkulera. Cirkulera. Här finns ingenting att se!” Eller så kan man se sanningen för att kunna dra rätt slutsatser.
Jag rekommenderar Betnér ett studiebesök på SöS-akuten valfri onsdags-, fredags- eller lördagskväll, en tur med valfri city-ambulans i Malmö eller ett pass med ett arbetslag på brandstationen i Angered, utanför Göteborg. Sedan kan Betnér spela in ett nytt filmklipp, och be verklighetens folk om ursäkt. Det vore passande. Det är ju inte bara döden som skapar otrygghet.

Källahttp://www.6mannen.se/astragiskt/
Ref: Polischef: -Brottsbekämpning omöjlig med 7-klöverpolitik

-------------------

SVT Text-TV 6 september 2015

"Bedrägerier mot äldre ökar"   
                                                
Anmälningarna om bedrägerier mot äldre  skjuter i höjden enligt siffror från   polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen  fått in 829 anmälningar, en ökning på  nästan 40 procent jämfört med samma period förra året. Enligt statistiken är de som drabbas i genomsnitt 82 år, kvinnor drabbas oftare än män och bedrägerier mot äldre är vanligast i större städer. Enligt polisen har ökningen av dessa brott pågått under en lång tid

Nå, tyckar-Betnér, hur är det nu med brottsligheten? Förnekelseprocessen lika inköttad fortfarande i stå-upp-skallen?

---------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar