onsdag 19 augusti 2015

SD största parti, 25,2% i YougovSverigedemokraterna blir största parti och får 25,2 procent i den senaste opinionsundersökningen från Yougov, kan Fria Tider avslöja ikväll.

- Det är första gången någonsin som Sverigedemokraterna blir största parti i en etablerad opinionsmätning.

Socialdemokraterna blir samtidigt näst största parti i mätningen och får 23,4 procent medan Moderaterna backar kraftigt till 21,0 procent.

Metro hade för avsikt att publicera uppgifterna i sin pappersupplaga först imorgon, men Fria Tider kan alltså redan nu avslöja vad det står i vänstertidningens kommande artikel.

På nätforumet Flashback ryktades under onsdagskvällen att Metro hade råkat publicera sin nyhet i förväg, men sedan tagit bort artikeln. I en kommentar till Avpixlat på Twitter skriver Metro dock att man inte har tagit bort någon artikel, och antyder samtidigt att nyheten ska släppas i den tryckta tidningen på torsdagen.

Källahttp://www.friatider.se/sd-st-rsta-parti-f-r-252-procent
Refhttp://avpixlat.info/2015/08/19/metro-morkar-yougov-matning-dar-sd-ar-storsta-parti/
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/08/19/det-ser-bra-ut-sverigevanner-i-morgon-kommer-yougov-med-en-ny-opinionsmatning/
Refhttp://snaphanen.dk/2015/08/19/sd-stoerste-parti-i-maaling/

Nu har Metro publicerats, och siffrorna stämmer! - http://issuu.com/metro_sweden/docs/20150820_se_stockholm

Aftonbladet först ut bland surdegsdrakarna:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21279957.ab

"Men att Socialdemokraterna som historiskt sett inte varit så liberala i invandringsfrågan agerar så här är intressant. Det är politiskt självmord", säger Karl Loxbo.

Även Expressen tog sig ur förlamningschocken:
http://www.expressen.se/nyheter/undersokning-sd-ar-sveriges-storsta-parti/

------------------------------   ÄNTLIGEN!   ---------------------------------PS. Hallå gammelmedia, luktsalt för att kvickna till?  :)

------------------------------------------------------------------

                    *(S)veavägen 68, Fjollträsk*
SD-hånet mot Socialdemokraterna: “Vi menar det vi säger”

Efter att tidningen Metro publicerade chocksiffrorna där Sverigedemokraterna för första gången är största parti valde ett gäng från partiets riksdagskansli att håna Socialdemokraterna. – "Vi menar ju det vi säger, de är välkomna att samtala med oss om de vill", säger Paula Bieler (SD) till Nyheter Idag.

Det var en viss förvirring under onsdagskvällen om huruvida Sverigedemokraterna för för första gången blivit största parti i en opinionsmätning. Men på natten mellan onsdag och torsdag stod det klart, SD är nu största parti Yougovs mätning med hela 25,2 procent, rapporterar tidningen Metro.

Valde att håna konkurrenten
Tidigt på torsdagsmorgonen valde en grupp Sverigedemokrater att håna konkurrenten Socialdemokraterna på Sveavägen 68. Utanför entrén stod de med plakat med texten “Heja Jimmie” samt höll upp gratistidningen Metro och lät sig fotograferas. Nyheter Idag har talat med Paula Bieler, som är en av personerna som står på bilden.

Hur kom ni på idén till detta?
– Ja, hur kom man på idén? Det var vår fantastiska kommunikationsavdelning som kom på det här, de tyckte det var självklart att fira siffrorna som kom igår.

Det är ett lite ovanligt grepp, det kan inte uppfattas som att ni hånar Socialdemokraterna?
– Vi menar ju det vi säger, de är välkomna att samtala med oss om de vill. Jag tycker inte bilden är så märkligt, det är ju ett historiskt tillfälle och det sker inte så ofta att ett parti går om Socialdemokraterna och blir störst.

Vad har ni fått för reaktioner på bilden?
– Än så länge är det positivt, den har inte varit ute så länge ännu. Men det är många gilla-markeringar på Facebook, retweets och så vidare.

Hur tror du Socialdemokraterna kommer reagera?
– Det är väl att spekulera, men jag tror inte att det kommer vara så jätteglada miner. En del kommer nog säga att det är en webbaserad undersökning och mena att de inte är tillförlitliga, men då ska man komma ihop att det är web-mätningarna som visat sig vara bäst på att pricka in stödet för SD."Give Them Hell"!
1 kommentar: