måndag 10 augusti 2015

Vänsterfruntimmer lämnar GP i protest

- Göteborgs-Postens kulturskribent Elin Grelsson Almestad lämnar nu tidningen "i vredesmod" efter att ledarsidan publicerat kritik mot den svenska invandringspolitiken.

Det stormade rejält kring GP i våras när det krisande ägarbolaget Stampen tillsatte Alice Teodorescu som ny ledarredaktör.

Teodorescu beskrivs som liberalkonservativ, något som väckte stor vrede bland de vänsterliberala skribenter som då utgjorde ledarredaktionen. Skribenten Gert Gelotte valde exempelvis att säga upp sig från tidningen eftersom han vägrade att ha en chef som inte var vänster.

Den nya ledarredaktören har sedan värvat fler högerorienterade röster och också publicerat artiklar som luftar viss kritik mot den svenska invandringspolitiken. Det har fått andra redaktionsmedlemmar att gå i taket, och nu väljer även Elin Grelsson Almestad att hoppa av efter fem år.

"Ledarredaktionen slutade och en ny tillkom. Under sommaren har antalet texter på temat migration, flyktingpolitik och EU-migranter uppnått till en fjärdedel av samtliga texter. Nästan alla förespråkar mer restriktiv invandring och så kallade 'minskade volymer', är starkt kritiska till nuvarande migrationspolitik och personer som inte instämmer i verklighetsbeskrivningen anses 'skönmåla verkligheten' och vara 'moraliskt förkastliga'", skriver hon på sin blogg.

Elin Grelsson Almestad kopplar bland annat samman texter som skrivits om tiggare på ledarsidan med ett brandattentat mot ett tiggarläger i helgen.

"Normaliseringen sker i rasande takt på ledarsidorna. Det finns val som måste göras. Jag har full respekt och förståelse för de kollegor och frilansmedarbetare som stannar och försöker utgöra motröster i den mån som de kan, som fortsätter att försöka göra kvalificerad journalistik med de förutsättningar som finns. Jag befinner mig däremot i en sits där jag kan lämna resterna av det som en gång var Göteborgs-Posten. Lämna för att GP sålt ut det sista av sin publicistiska trovärdighet och nu skapar annonsintäkter på texter som hetsar mot migranter och normaliserar Sverigedemokraternas världsbild", skriver hon.

Källa: http://www.friatider.se/v-nsterprofil-l-mnar-gp-i-protest

-----------------

- Jaha, det "stormar" när ytterligare en träskvänsterfigur på 'kulturredaktionen' packar och drar, urbota löjligt. Det är bara att gratulera tidningen till att bli av med ytterligare PK-anställda, hoppas fler följer efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar