torsdag 27 augusti 2015

Dansk minister: Ingen vill ha invandrarna – utom Sverige

Dansk minister:  Ingen vill ha invandrarna – utom Sverige

Den danska regeringen vidtar nu en rad åtgärder för att avskräcka asylsökare från tredje världen från att söka sig till landet. Enligt invandrings- och integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) gör alla andra EU-länder likadant – utom Sverige.

– Det är bara att konstatera att alla länder – förutom Sverige – på olika sätt försöker minska inflödet, säger Støjberg i en intervju med danska Politiken.

Hon pekar bland annat på att Frankrike kraftigt förstärkt polisnärvaron i Calais och att Ungern håller på att bygga en mur längs gränsen till Serbien.

Det danska Folketinget klubbade nyligen igenom ett åtgärdspaket som ska avskräcka invandrare från tredje världen att resa till Danmark. Bland annat publiceras annonser i turkiska och andra utländska medier som informerar om att bidragen för asylsökare i Danmark har strypts.

Inger Støjberg poängterar också att en stor del av de asylsökare som kommer till norra Europa gör det via andra EU-länder, vilket strider mot Dublinförordningen.

– Invandrare som kommer till Danmark och Tyskland och andra länder utan att ha rätt att vara där ska snabbt och konsekvent skickas tillbaka, säger hon till Politiken.

I den danska debatten är invandringen just nu ett av de absolut hetaste ämnena. 

Jyllandsposten skrev historieprofessor Bent Jensen nyligen att de mediala och politiska eliterna använder sig av inflödet för att förstöra sina egna länder, medan psykologiprofessor Helmuth Nyborg varnade för att hela det demokratiska systemet hotas av folkgrupper med kroniskt låg IQ.

Danmark tog under 2014 emot nästan 15.000 asylsökare – en femtedel av den svenska siffran för motsvarande år.

Källahttp://www.friatider.se/dansk-minister-ingen-vill-ha-invandrarna-utom-sverige
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/08/29/valfardsstaten-krackelerar/#more-135124

------------------------------

- Känns inget vidare att vara medborgare i ett så sjukt och illa skött land som Sverige. "Den spektakulära åtlöjesmakten". 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar