torsdag 27 augusti 2015

Mörkandet av mörka gärningsmän

*Svart journalist sköt ihjäl kollegor i direktsändning*

 

- Idag sköt journalisten Vester Lee Flanagan (alias 'Bryce Williams') ihjäl en kollega och en kameraman mitt under sändning i Virginia, rapporterar CNN bland andra.

Under året har svenska medier varit flitiga med att ange när “vit” person skjutit “svart” person. Då är det inga problem att ange etnicitet. Men när motsatsen sker, som i detta fall, tiger medierna om etnisk tillhörighet. Varken SVT eller TV4 anger att den misstänkte mördaren är svart.

Visst är det märklig logik att det — samtidigt och alltid — starkt ifrågasätts vad etnicitet har med gärningen att göra så fort förrövaren inte är vit, som på IKEA nyligen.

Här några aktuella exempel där medier anger etnicitet redan i rubriken: Vit polis åtalas för mord på svart man i DN, Livsfarligt att stoppas av en vit polis i Sydsvenskan. Eller tidigt i texten: Mördaren är en vit 21-åring i Sveriges Radio, gärningsmannen är vit i SVT, den svarte mannen ihjälskjuten av en vit polis i SvD, En vit polis i North Charleston har åtalats misstänkt för mord i DN, en smal, renrakad, vit man i 20-årsåldern i SVT, där en vit polis sköt en svart tonåring i SvD, dödats av en vit polis i Sveriges Radio, en vit polis använt våld i Sveriges Radio, 33-årig vit polisman misstänks i SVT, en vit man – den misstänkte massmördaren i Expressen, 18-åringen [sköts] av en vit polis i Aftonbladet (de har senare, när färre läser, raderat “vit” men i googles sök finns ursprungliga formuleringen kvar).

På samma sätt som i Charleston ville denne skytt starta raskrig, så nog måste etnicitet vara relevant för nyheten.

Hur tror medieredaktionerna att vi mediekonsumenter uppfattar detta? Som opartiskt och sakligt? Eller som manipulativt och propagandistiskt?

Källa: http://erixon.com/blogg/2015/08/svart-journalist-skot-ihjal-kollegor-i-direktsandning/

--------------------------------------

- I gårdagens sena Aktuellt tog SVT i direktsändning upp frågan om "SVT:s ev vänstervridning". Diskussionen skedde mellan två inbjudna, en kvinnlig Expressen-journalist, som hävdade det vi alla vet inom sociala media, stämmer. Förstärkt med den enkät som avslöjat att +80% av journalisterna inom SVT är sympatisörer till de rödgröna politiska partierna, upphaussade icke-riksdagspartiet F! inräknade, och (mp) ca 45% journalistfavorit, men i verkligheten ett 6%-parti. En inbjuden "programdirektör" begreppp ingenting, underkände helt påståendet - enkäten var inte "representativ", och anklagelserna "svepande", ej "empiriskt underbyggda", typ 'skvaller'. Han hänvisade till fällande domar i granskningsnämnden som enda måttstock, vilka är få. Givetvis, dom som sitter där är en del av problemet, insyltade fäller inte sina meningsfränder, lika barn leka bäst. PK-ismen spelar pinsamt förorättade, både den cyklopiske programdirektören och journalistkåren vet innerst inne hur komprometterade dom är, och helt inmålade - liksom gammelpartierna - i icke-reträttens solkiga hörn.

Att svarta/färgade gärningsmän, som i det ovan refererade fallet, aldrig vare sig ras-anges, ej heller namn eller utseende mm publiceras, dom är vanligtvis totalt anonyma. Även när polisen vill ha hjälp av allmänheten, så lyser efterlysningarna med sin avsaknad om detaljer. 'Man, mörk klädsel' är det närmaste man kan förvänta sig. Om inte detta tyder på en medveten kultur-marxistisk vänsterdominans (det är vänstern som står för snedheterna/lögnerna/partiskheterna) i SVT och övriga gammelmedia, då kommer det aldrig att finnas några bevis.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar