måndag 10 augusti 2015

Bildt oroas av Trumps framgångar

Den pensionerade yrkespolitikern och tidigare USA-informatören Carl Bildt, 66, uttrycker nu stark oro över att Donald Trump kan bli republikanernas presidentkandidat inför valet i USA nästa år.

- ”Om Donald Trump skulle bli USA:s president tror jag att det är bäst att vi sätter kurs mot bunkrarna”, skriver Carl Bildt på Twitter.

Men många är kritiska mot den svenske politikerns inlägg och menar att Donald Trump, som var emot både Vietnamkriget och Irakkriget, är ett betydligt mindre hot mot världsfreden än Bildts kompisar inom den globala eliten.

..."säger en som är stolt att firat midsommar med Dick Cheney", skriver signaturen Hagberg65 och syftar på den amerikanske krigsförbrytaren Dick Cheney, som var USA:s vicepresident under USA:s olagliga invasion av Irak 2003.

Carl Bildt var Sveriges utrikesminister 2006–2014 och gjorde sig främst känd för sina kaxiga och spektakulära provokationer gentemot Ryssland. Under sin ämbetsperiod jämförde han bland annat landet med Nazityskland och när ukrainska kriminella brände ihjäl ett 40-tal proryska aktivister i Odessa kommenterade utrikesministern händelsen med att kalla aktivisterna i staden för "pro-ryska gangstrar".

Källa: http://www.friatider.se/bildt-oroas-av-trumps-framg-ngar

------------------------------

- USA-rövslickaren Carl Pinocchio Bildt brer ut sig i vanlig ordning, i st f att hålla käften, som avsutten, pensionerad men fortfarande gaphalsig moderat. Som skaparen av det patetiska lögnbegreppet "den humanitära stormakten" saknas all trovärdighet för denna skorrrrrrrande skitstövel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar