tisdag 18 augusti 2015

Leif Boork vägrar pudla

DN till attack mot hockeytränare som skrev kritiskt om tiggeri.

Den välkände ishockeytränaren Leif Boork har postat flera kritiska inlägg om tiggeri på Twitter – bland annat skriver han att tiggarna "inte gör ett handtag". Nu försöker Bonniertidningen Dagens Nyheter pressa Svenska Ishockeyförbundet att vidta åtgärder mot den bångstyrige 66-åringen.

"Raka vägen in i arbete säger Löfven. Gå o snacka med alla tusentals tiggare som inte gör ett handtag där de sitter på svenska gatorna. Prat!"

 skrev Damkronornas förbundskapten Leif Boork i en tweet på söndagen. Han fortsatte:
"Jag är för arbetskraftsinvandring. Men inte för tiggeri. De gör inte ett handtag!"
Inläggen har väckt en storm bland journalister och vänsteraktivister på den sociala nätverkssajten, och flera tidningar har publicerat indignerade artiklar om utspelen.

Dagens Nyheter har bland annat tagit kontakt med Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson och ställt honom mot väggen. Larsson bedyrar att man nu ska se över om det går att styra vilka åsikter som Boork och andra representanter ger uttryck för.

– Vi har naturligtvis pratat om hur vi ska hantera sociala medier, efter de reaktioner som blivit efter Leifs Twitter så känns det jätteviktigt att vi håller den diskussionen levande, säger Larsson.
Leif Boork, som i mitten av 80-talet tränade det svenska herrlandslaget, vägrar dock att ta tillbaka sina kritiska utspel om tiggeriet.

"Även en förbundskapten reagerar o enl min mening måste få reagera på olika samhällsfrågor även med politisk anknytning", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Till bror och syster Duktig som kan politik bättre än jag meddelas härmed att Ni inte har politiskt monopol på politiska åsikter."

Källahttp://www.friatider.se/dn-till-attack-mot-hockeytr-nare-som-skrev-kritiskt-om-tiggeri

-------------------------

- En sossisk föredetting, fifflaradvokaten Thomas Bodström, tycker så här, enl SVT Text:

"Tidigare justitieministern Thomas Bodström (S) vill att det ska krävas   tillstånd för att tigga.                                                    
 -Om du vill tigga får du gå till länsstyrelsen, skicka in ett papper som säger "jag vill tigga" och så finns    det vissa gator och vissa tider som man får ansöka om, sade han i radiokanalen Mix Megapol, enligt Expressen. Bodström anser att länsstyrelsen ska övervaka att verksamheten går rätt   till, och att vissa platser och tider  ska slås fast för tiggeriet. Dessutom  bör länsstyrelsen ha personal som kan  prata samma språk som tiggarna."

Maken till PK-populistisk härdsmälta lär bli svårfunnet. Vissa har passerat sin bäst-före-datum för länge sen, denne svammel-Bodström med extra råge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar