fredag 7 augusti 2015

Ungern ska fängsla illegala invandrare
Ungerns regeringsparti Fidesz vill att de invandrare som tar sig igenom det staket som just nu byggs längs gränsen till Serbien ska straffas "i avskräckande syfte". Även fängelsestraff kan komma på fråga, rapporterar nyhetsbyrån AP.

- I natt fångades 18 illegala invandrare in efter att ha klippt hål i staketet och tagit sig över gränsen nära den ungerska byn Asotthalom.

– Inte nog med att illegala invandrare olovligen passerar landets gräns, de skadar dessutom den ungerska statens egendom, säger Antal Rogan, Fidesz gruppledare i parlamentet.

Staketet mot gränsen till Serbien är fyra meter högt och ska vara färdigställt i slutet av augusti. Bakgrunden till bygget är att Ungern bara i år tagit emot 110.000 asylsökare, varav de flesta tagit sig in i landet via Serbien.

Premiärminister Viktor Orbán har vid upprepade tillfällen kallat inflödet från tredje världen för ett existentiellt hot mot den europeiska civilisationen.

Den övervägande majoriteten av asylsökarna stannar inte kvar i Ungern utan söker sig vidare till mer generösa bidragsländer som Sverige och Tyskland.

Den nya lagen som ska göra det straffbart med fängelse att tränga igenom staketet ska stiftas så fort parlamentet åter samlas i september.

Källa: http://www.friatider.se/ungern-ska-f-ngsla-illegala-invandrare 

------------------------------

Orban har rätt. Invällningen är ett STORT hot mot den europeiska civilisationen. Orban borde kontakta Bulgarien, och få info hur man bygger ett invällarstoppande stängsel, dom har redan gjort detta:
http://adarkomdenja.blogspot.se/2015/08/sa-har-skall-ett-stangsel-se-ut.html

---------------------

Edit/komplettering 2015-09-13:

"Ungern: Vi ska skicka tillbaka invandrarna dit de kom från"

- Ungern vill skicka tillbaka invandrarna som kommer till landet till de länder de kommit ifrån.
 – "De här migranterna kommer inte från krigsområden utan från läger i Syriens grannländer, som Libanon, Jordanien och Turkiet. De var trygga där", säger premiärminister Viktor Orbán.

Det är i en intervju med tyska Bild som den ungerske premiärministern sätter ned foten i frågan om det pågående asylkaoset i Europa. Nu på tisdag träder ett antal nya lagar i kraft i Ungern som ska stänga gränsen och förhindra att fler invandrare väller in i landet.

På en direkt fråga om vad som kommer hända med invandrarna sedan svarar Orbán kort "tillbaka". När han ombeds utveckla sitt svar säger han såhär:

– De ska tillbaka dit de kom från. De här migranterna kommer inte från krigsområden utan från läger i Syriens grannländer, som Libanon, Jordanien och Turkiet. De var trygga där.

– De här människorna flyr inte från faror, de har redan flytt och behöver inte längre frukta för sina liv. De här människorna kommer inte till Europa för att de söker skydd, de vill ha ett bättre liv än i lägren. Man vill ha ett tyskt liv, kanske ett svenskt.

Anledningen till att det är Tyskland och Sverige som lockar invandrarna från tredje världen, och att de inte stannar för att söka asyl i något av de länder de passerar på vägen, säger Orbán beror på de höga bidragen som lockar dem att resa vidare.

– Levnadsstandarden i Grekland, Makedonien, Serbien, Ungern och Österrike duger inte åt dem. Personligen kan jag förstå det, men en sak är klar: Det finns ingen grundläggande rätt till ett bättre liv, bara ett liv i trygghet och med mänsklig värdighet.

I intervjun fortsätter Orbán med att förklara att de västeuropeiska politikerna lever i en "drömvärld" och att de saknar verklighetsförankring.

– Europas ledare lever för stunden, i en drömvärld. De har ingen aning om vilka risker invandringen innebär för oss eller omfattningen av problemet. Vi talar om tiotals miljoner människor. Tillgången är ändlös, Pakistan, Bangladesh, Mali, Etiopien, Nigeria. Om vi släpper in allihop kommer Europa gå under.
 
Källa: http://www.friatider.se/ungern-vi-kommer-ska-tillbaka-invandrarna-dit-de-kom-fran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar