torsdag 20 augusti 2015

FASCIST? JAVISST!

                    Bild: Fnordspottings kreativet…


“Give them hell” sade någon sjukskriven och ett helvete var vad de som sade sig vara friska fick.

Om jag skriver “Decemberöverenskommelsen” tänker du hur lång tid kommer det att ta. Om jag filosoferar kring tryggheten i Svedala tänker du hur snart. Om jag funderar runt ett Sverige som inte längre håller ihop, trots alla vackra ord och trots alla floskler, så är du övertygad om att den där dagen är nära. Den dagen är idag, den 20 augusti 2015.

YouGov är YouGov, inte SCB eller Sentio. YouGov är inte SIFO men YouGov är ändå först ut med att berätta att var fjärde svensk enligt Löfvens rådgivare Arnstad har gått och blivit fascist/rasist/nazist. Eller så är det så jäkla enkelt att Sverigedemokraterna har lyckats fånga folkets känslor och oro som inga andra har gjort? Där en nymoderat propå om migrationen mest känns som en avbön under galgen känns Sverigedemokraternas motioner som en dans runt ett häxbål. När Löfven håller ett sommartal som rimmar rätt bra med Sverigedemokraternas retorik känns det som kräks man vill svälja ner medan Åkessons dito i Sölvesborg om någon vecka kommer att kännas som äkta vara.

Folket, väljarna, bryr sig betydligt mindre om Sverigedemokraternas gårdag än om Sveriges morgondag. Det är det YouGov berättar med sina siffror. Inget annat.

YouGov är först ut – men de kommer inte att vara sist – med att berätta att Sverigedemokraterna har gått och blivit Sveriges största parti. Om det kan ni läsa idag. Sverigedemokraternas framgångar från ett litet parti som för fem år sedan kämpade sig in i politikens finrum till att idag – iallafall enligt YouGov – vara Sveriges största parti i opinionen handlar om en kombination av urusla motståndare som tar felbeslut mest hela tiden och ett Sverige som utvecklas i stil med Sverigedemokraternas berättelse om verkligheten. Verklighetens folk ser samma verklighet som Sverigedemokraterna och då får YouGov dessa siffror, där var fjärde svensk har gått och blivit fascist enligt Löfvens rådgivare.

Decemberöverenskommelsen är den enskilt största anledningen till Sverigedemokraternas framgång. Utan att ljuga kan Jimmie, Jomshof och de andra kalla sig den enda oppositionen i Sverige, och det finns ju massor att vara i opposition mot. En urusel regering med ett gäng urusla statsråd med Sveriges genom tiderna mest urusla statsminister vid styråran.

En urusel låtsas-opposition som håller den urusla regeringen under armarna med ett gäng urusla låtsas-oppositionspolitiker som spelar sina roller uruselt. De enda som inte framstår som urusla är faktiskt Sverigedemokraterna. De behöver i ärlighetens namn inte göra mycket för att bevisa att de inte är lika urusla som de där andra. Det räcker med att deras bild av deras verklighet ligger nära alltfler av väljarnas bild av sin verklighet.

Min bild av verkligheten? Jo, den ligger jäkligt nära den mörka bild som SD målar upp med väldigt breda penseldrag. Sverigedemokraternas framgångar är ett resultat av de andra partiernas motgångar, som i sin tur beror på de andra partiernas inkompetens. När det är dags för Riksmötets högtidliga öppnande borde Jimmie Åkesson ta med sig en ask med Paradis-choklad och bjuda alla de där som med sin politik har gett honom och SD en flygraka mot något ännu större.

Försök att stoppa det den som kan. Sossarna sjunker. De nyaste Moderaterna lyfter inte. Vad göra? Skicka fram Arnstad? Var fjärde svensk har ju gått och blivit “fascist”, “rasist” eller “nazist” gudbevars…

Källahttp://www.6mannen.se/fascist-javisst/
Ref: http://motpol.blogspot.se/2015/08/alternativa-medier-vaxer.html 

3 kommentarer:

  1. Varför sno en hel text? Varför inte bara en teaser till den som skapat inlägget och den där länken? Varför inte normalt nätvett? Undrar...

    SvaraRadera
  2. En, säger en, av alla debattörer och skriftställare jag refererar till, har uttryckt liknande synpunkter. Jag har slutat länka till denne. Om det nu är så störande, så är uppsåtet att sprida åsikter, som jag finner kloka och värda att spridas. Samt att jag alltid uppger källan, jag gör aldrig anspråk på att vara författaren, Vad som är nätvett kan man ha olika uppfattningar om. Det finns dom skriftställare som enbart vill ha en länkhänvisning, med tillägget att ev bilder ofta har copyright-skydd. Så 'nätvettet' varierar...

    SvaraRadera
  3. SwagBucks is the number 1 work from home site.

    SvaraRadera