lördag 22 augusti 2015

Jäsande missnöje inom poliskårenMissnöjet jäser just nu för fullt inom poliskåren i Sverige mot en polisledning som anklagas för att vara inkompetent och oförmögen att förstå hur polismyndigheten fungerar.

- Missnöjet kulminerade under veckan när Polisförbundet Syds ordförande Sophia Willander, tillsammans med två vice ordförande, skrev ett öppet brev till polisledningen som bland annat publicerades av Sydsvenskan.

Den skarpa kritiken i brevet riktades mot både rikspolischefen och mot regionpolischefen Annika Stenberg, som förra veckan skrev en debattartikel där hon lovordade polisens nya organisation och påstod att man nu är effektivare och lyckas skapa ett tryggare Skåne.
Det håller däremot inte poliserna i Skåne själva med om.

"Nej Annika, våra medborgare känner inte den trygghet som de borde när vi låtit kriminaliteten skena och när kriminella kastar handgranater i några av våra städer... Nej Annika, vår utredningsverksamhet fungerar inte av det enkla skälet att inflödet är större än vår förmåga att utreda.", skriver de tre fackliga representanterna i sitt kritiska brev.

En stor del av kritiken består i att vare sig Eliasson eller Stenberg har någon som helst erfarenhet av polisarbete.

"Dan Eliasson som är vår rikspolischef, ärvde vi från Försäkringskassan. Annika Stenberg som är vår regionpolischef, kommer närmast från Skatteverket och det är hon som efter journalisternas granskningar valt att skriva en debattartikel. Hon har ett problem; hon har inte förstått.", står det att läsa i det öppna brevet.

Vissa menar att Eliasson är en byråkrat som fått sin tjänst för lång och trogen tjänst inom Socialdemokraterna, innan sin tid som generaldirektör för Försäkringskassan arbetade han som statssekreterare på justitiedepartementet under den förra socialdemokratiska regeringen och dåvarande justitieministern Thomas Bodström (S).

– Vi från polisfackets sida blir hela tiden utestängda. Poliser ute på fältet blir inte sedda, hörda eller bekräftade. Hittills har omorganisationen av polisväsendet inte lett till någon förbättring, säger Sophia Willander till Sydsvenskan.

Och Willander och de andra lokala fackliga företrädarna har stöd från Polisförbundets ordförande Lena Nitz som tidigare i månaden uppmanade Eliasson och polisledningen att börja lyssna på sina anställda.

"Missnöjet kokar i kåren och svårigheterna med omorganisationen är en viktig orsak till det", skrev hon i en debattartikel då innan hon tillade; "Men det som skapar den största frustrationen hos medlemmarna i Polisförbundet är känslan av att arbetsgivaren slår dövörat till. Den polisära kompetensen respekteras inte och tas tillvara på ett strukturerat sätt."

Se även:
Flytten av polisutbildningen till Södertörns högskola
Dan Eliasson

Källahttp://www.friatider.se/missnojet-vaxer-bland-landets-poliser
Refhttp://thoralf.bloggplatsen.se/2015/08/25/11166877-en-polischef-oppnar-sitt-hjarta/

--------------------------------

- Detta var lätt förutsägbart. Ärkesossen, den vämjelige politruken Dan Kräkman-Eliasson, Bangkok-knullaren, f d totalt misslyckad GD i såväl Migrationsverket och Försäkringskassan, är ett riktigt svin, och har fått sin position enbart genom sitt sosserövslickeri. Kritiken faller stenhårt även på riksmongot Stefan Löfvén, som utsåg Kräkman.

Lögnerna om att "allt står väl till" är helt skrattretande, särskilt vad Malmö/Skåne beträffar, i staden härskar gangstervälde, som bara blir värre och värre. En "natt-helikopter" är Kräkmans lösning på problemen, visar hur okunnig denne charlatan är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar