torsdag 20 augusti 2015

Ett politi(s)kt tal utan innehåll

Stefan Löfven höll sitt sitt sommartal i söndags, det var en regisserad och tröttsam föreställning utan poänger. Vad sade Löfven egentligen? Ingenting!

- Stefan Löfven framstår vara stöpt i samma form som samtliga av sjuklöverns politiker, han använder mängder med ord för att säga ingenting. Samtliga ministrar i regeringen Löfven verkar svamla, men det finns en minister som möjligen svamlar mer än alla andra: vice statsminister Åsa Romson. Romson är inte ens vice statsminister fastän hon är vice statsminister. Regeringens ministrar tenderar att vara ministrar bara till namnet, inte till gärningarna.


Löfven inledde sitt tal med att markera mot den ökande polariseringen i Sverige. Polarisering betyder i det här fallet att ställa grupper mot varandra, som t.ex. att:
★ pensionärer som slitit ett helt liv får sämre villkor samtidigt som skattebekostade invandrare utan att arbeta får det bättre än pensionärerna.
★ se mellan fingrarna då invandrade unga män från en viss samhällskultur skriker svennehora efter svenska flickor, men kalla de som är kritiska mot invandringspolitiken för rasister.
★ de diktatoriska ideologierna socialismen och islam ställs mot vår demokrati.

Våra politiker, myndigheter och media har medvetet polariserat Sverige sedan 1968 (kommuniströrelsen), proklamerat en polariserande mångkultur 1975 (Olof Palme) och genom en ökad och kostsam skattefinansierad invandring accelererat polariseringen rejält fr.o.m. 1993. Nu har vi ett uppenbart “vi-och-dom”-läge i samhället, men jag tror inte medborgarna vill ha den polariseringen, det är politikerna som vill ha den. Då kan de ju peka finger åt en grupp och säga “fy er” istället för att erkänna sin egen inkompetens.

Stefan Löfven verkar inte riktigt ha begripit det där med polarisering och att han är en av dem som medverkat till att skapa den. Under talet slog han fast att han vägrar ställa upp på den ökande polarisering som följt i spåren av våldsdåden, då borde väl statsminister Löfven göra något åt våldsdåden!

Vilka våldsdåd talar han om? Det här sade Löfven:
★ Det är inte arbetslöshet som får en fullvuxen man att häva ur sig hat mot en ung kvinna på nätet.
★ Som får en förälder att skriva att tiggare borde skjutas.
★ Som får en vänsterextremist att hota någon för att den har högeråsikter.
De flesta trodde nog att Löfvens sommartal skulle handla om:
★ Dubbelmordet på IKEA i Västerås,
★ Den 12-åriga flicka som utnyttjats sexuellt av sju män,
★ Att överfalls- och gängvåldtäkter ökat katastrofalt sedan 1993 (BRÅ har statistik på det),
★ Att Malmö drabbats av ett trettiotal sprängdåd hittills i år,
★ Att Löfven själv var tvungen att fly från det mångkulturella området Biskopsgården då han skulle visa sin avsky för det polariserade våld vi medborgare inte vill ha.

Istället skuldbelade Löfven alla medborgare som är less på den situation vi satts i av politiker, myndigheter och media. “Det är något annat än arbetslöshet som får medborgare att reagera”, sa Löfven, men han verkar inte veta vad “något annat” är. Han verkar heller inte veta vad en statsminister ska göra. I ett land närmast helt utom kontroll.

De väntade flosklerna fanns naturligtvis i Löfvens tal, som t.ex. “Det är en ovilja att förstå varandra. En oförmåga att se de allvarliga konsekvenserna av sina egna ord. Och en avsaknad av allmän, mänsklig anständighet”.
Löfven menar alltså att det är fel på oss som protesterar mot politiken, inte på
★ skolbarnen som hotar lärare,
★ våldtäktsmännen som våldtar småflickor och kvinnor,
★ de som skjuter och spränger eller
★ på illegala invandrare som begår dubbelmord.

Löfven lyckades polarisera ännu mer under sitt tal då han citerade den judiske författaren Elie Wiesel med orden “Du ska inte stå stillatigande”. Men då vi inte står stillatigande, då vi säger ifrån mot effekterna av den förda politiken (våldet är en av de effekterna) pratar ju Löfven & Co. om polarisering. När vi protesterar mot våldet som våra politiker faktiskt är ansvariga för kallas vi rasister, fascister och nazister.

Löfven flosklade vidare då han sade:
Vi ska tillsammans försvara anständigheten, vi ska vara aktörer, inte åskådare. Om det så är en fördom vid ett fikabord på jobbet, eller en hatisk kommentar på Facebook, eller en medmänniska som blir attackerad mitt i bland oss, stå inte stillatigande. Stå upp för det Sverige du tror på och låt oss göra det tillsammans”.

Vi ska tillsammans stå upp för det Sverige vi tror på så länge det är på socialismens villkor alltså? Löfven är fortfarande knäpptyst om dubbelmordet på IKEA. Polariseringen pågår för fullt, men Löfven kallar det för “något annat”.

En annan låtsasminister är inrikesminister Anders Ygeman, han var nöjd med det han hörde.
Det var ett bra tal som visar att vi ser de utmaningar som finns och att vi gör något åt det, säger han”. Jag undrar om han såg samma föreställning som jag, eller om Romson & Co. bjudit på svampsoppa innan Löfvens tal, det verkade nämligen hallucineras kraftigt.

Ytterligare hallucinatoriska idéer kom från Löfven då han avslöjade att han ska:
★ stärka yrkeshögskolan i Sverige och förbättra matchningen på arbetsmarknaden.
★ unga som behöver stärka sina betyg, arbetslösa som behöver utbildning för jobb eller anställda med för dåliga kunskaper ska kunna få hjälp i denna satsning.

Löfven sade sig ha en bergfast övertygelse om att främst av allt är varje människas möjlighet till jobb. Citat Löfven: “Vi har i dag ett absurt fenomen, 400 000 arbetslösa och samtidigt fler lediga jobb än någonsin”.

Jag vet inte vem som är Löfvens talskrivare, men ett råd är att låsa in svamparna innan talet skall skrivas. Det här är verkligheten:
★ Vi har omkring en miljon arbetslösa i Sverige, över hälften av dem finns i någon form av skattefinansierad åtgärd (t.ex. instegsjobb för nyanlända).
★ Kl. 23.09 i söndags kväll kollade jag antalet lediga jobb på Arbetsförmedlingens platsbank, det fanns 54.348 lediga jobb fördelat på 30.291 annonser.

Vi har ett problem här, makten och media ser inte verkligheten, de hallucinerar kraftigt. Eller kanske de ljuger medvetet?

För länge sedan hörde jag en historia om en man som drogs inför rätta för att han kallat en minister för idiot. Domaren sade att så får man inte säga. Mannen frågade om det är tillåtet att säga att en idiot är fullkomlig, vilket det var. “Bra”, sade mannen, “då är ministern fullkomlig”.

Löfven är fullkomlig.

Källahttp://avpixlat.info/2015/08/19/ytterligare-ett-politiskt-tal-utan-innehall-har-hallits/
Ref: Dag Öhrlund: politiskt sommarsvammel
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar