tisdag 4 augusti 2015

NYTTIGA IDIOTER

Bra reklam är i mina ögon när man med minimal ansträngning och minimala kostnader når maximal exponering. Tittar man på SD:s dagsfärska kampanj på en – EN – tunnelbanestation i Stockholm och spridningen av ett sedan länge känt budskap från just SD så kan man inte komma ifrån att det inte bara är bra reklam för SD, utan jättebra reklam för SD.

- Inte för att budskapet är nytt, alla känner ju till vad SD tycker och tänker om de tiggande EU-migranterna i vår svenska miljö utan för att man lyckats få alla mediekanaler, sociala medier, vänner och fiender att generöst ställa upp och sprida budskapet. Det spelar liksom ingen roll ifall SL plockar ner SD:s reklam om några minuter. SD har fått maximal utdelning med minimal ansträngning och till minimala kostnader.  Det är briljant och den allmänna mobiliseringen av nyttiga idioter bland motståndare och journalister funkade perfekt.


Någon nyttig idiot har hittat ett stavfel i SD-reklamen att raljera över, någon annan tycker att man skall ringa till SL:s trygghetslinje och berätta att man känner sig otrygg i SD-reklamens skugga under Östermalm. Andra nyttiga idioter lägger upp bilder och skriver arga kommentarer om att det SD påstår inte stämmer med verkligheten, att tiggeriet inte är organiserat och absolut inte olagligt.
Flera stycken nyttiga idioter påpekar skarpsynt att det där budskapet, skrivet på engelska och med turister som måltavla är en korkad kampanj eftersom turisten inte har rösträtt i Sverige. Men var det SD:s mening att få några turister att stanna kvar, skaffa sig medborgarskap och rösta på det parti som vill kasta ut tiggarna? Eller var målet något annat? Som att med minimala medel och minimal ansträngning få maximal effekt? Det spelar ingen roll vad som är verklighet eller inte när SD-folket lyckats med det som man vill – att få motståndaren att hjälpa till att sprida budskapet.

Dessutom har SD med största sannolikhet även pejlat opinionen och vet att det är en himla massa väljare som tycker som de om tiggeriet på våra gator, torg, tunnelbane- eller järnvägsstationer, busshållplatser, köptempel och butiksentréer. När tyckareliten rasar kommer de tänkande amatörerna istället fasa över att tiggeriet tillåts öka.

Tänk om de högljudda kritikerna istället hade valt ett annat alternativ, att ignorera, att vara tysta och att inte skriva en bokstav om SD-kampanjen? Hade SD då lyckats lika bra som det gör nu? Bäst? Sannolikt inte, men det hade inte heller spelat någon roll. Det hade då bara varit en minimal ansträngning med minimala medel som inte hade fått maximal utdelning, men det var ju ändå bara ett gammalt budskap där alla ändå känner till vad SD tycker och tänker.

När tidningar, tyckare och tänkare tjattrar om rasistisk reklam och dumma SL så tänker alla de som delar SD:s problembild med tiggariet ännu mer på problemet med tiggarna och inte på problemet med reklamen. De blir ännu mer övertygade om att det bara är SD som sitter på lösningen oavsett vilka trevare Kinberg Batra eller Löfven harklat ur sig på senaste tiden. En liten bonus till SD.

Ett gammalt SD-budskap, paketerat i ett nytt och effektivt format och spridningen i den svenska sommaren blev fulländad. Vad SD än gör just nu så blir det rätt, och vad de andra än tror sig göra blir fel. Men det fattar de inte. Nu skall de ut och demonstrera vid den där tunnelbanestationen. TV lär vara där, och radio plus tidningar och Nyheter24 . Sedan gnuggar SD:s reklammakare händer tills det börjar ryka ur nävarna.

Grattis Sverigedemokraterna. Minimal ansträngning. Minimal kostnad. Maximal utdelning.

Källa: http://www.6mannen.se/nyttiga-idioter-2/
Ref: http://fnordspotting.blogspot.se/2015/08/nar-allt-ar-pa-lasas.html
Ref: http://anybodys-place.blogspot.se/2015/08/sverigedemokraterna-chockar.html
Refhttp://motpol.blogspot.se/2015/08/mediegenier.html
Ref: http://erixon.com/blogg/2015/08/strutspolitikens-tid-ar-inte-over/
Refhttp://erixon.com/blogg/2015/08/sd-utmanar-maktelitens-bubbla/
Ref: http://fnurra.com/2015/08/05/kommunistiskt-massmote/
RefInte på kartan att SD-kampanjen är brottslig
Ref: http://www.exponerat.net/experten-sverigedemokraternas-kampanj-kan-inte-fallas-av-jk/
Ref: Lär våldsvänstern veta hut med vattenkanoner, gummikulor och kännbara straff 
Refhttp://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/08/06/for-att-fa-bra-spridning-behovdes-en-bang/
Refhttp://avpixlat.info/2015/08/06/konstinstallationen-sd-reklam-i-tunnelbanan-och-vansterns-valdstradition/
Ref: JK lägger ned anmälan mot SD:s affischer
 

-----------------------------

- Kulturmarxisterna, identitärvänstern, PK-isterna ~ Korkskallarnas sammansvärjning.
En sörja okunniga klåpare och bottenskarap, samhällets VT, Vänster-Trash.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar