söndag 19 juli 2015

Terrorexpert: ”Islam och Koranen grunden för terrorismen”

Peter Bergen är en internationell terroristexpert och expertkommentator för CNN. I samband med konferensen i USA kring våldsam extremism, där Sverige representeras av Mona Sahlin, slog han fast att västvärldens inställning att terrorism är ett resultat av utanförskap och fattigdom endast är struntprat. Bergen konstaterar istället att islam och Koranen ligger bakom den muslimska terrorismen.

- Bergen har många års erfarenhet av att studera och kommentera internationell terrorism, framförallt islamsk. Han är kritisk till USA:s president Barack Obama, som har uttryckt en naiv tro liknande den hos Mona Sahlin, att islamsk terrorism skulle vara grundad i utanförskap och fattigdom. Bergen visar med konkreta exempel att många terrordåd runt om i världen utförts av muslimer som inte sällan varit högutbildade och/eller kommit från rika, privilegierade familjer.

Det är alltså raka motsatsen till utanförskap och fattigdom. Bergen menar att muslimsk terrorism istället för att vara ett fenomen sprunget ur utanförskap och fattigdom är ett “Volvosyndrom”, dvs något som rika och privilegierade personer sysslar med, precis som rika och privilegierade personer kör Volvo utomlands.

Bergen förkastar därmed helt tanken att lösningen för att få slut på muslimsk terrorism ligger i arbetslinje eller minskad fattigdom. Ett stort antal kända muslimska terrorister hade inte kunnat stoppats med erbjudanden om arbete och pengar eftersom dessa terrorister redan hade både utmärkta jobb, hög utbildning och gott om pengar.

Bergen menar att det ligger helt andra orsaker bakom muslimsk terrorism. Han pekar på islam och Koranen som upphov till dessa idéer, eftersom muslimer enkelt kan peka på verser i Koranen för att få stöd för terrorism som en del av jihad och målsättning att förverkliga idén om det muslimska kalifatet under sharia.

Bergen påpekar att den slutgiltiga lösningen för att få slut på muslimsk terrorism ligger inom islam och ingen annanstans, och att muslimska ledare på allvar måste reformera hur radikala muslimer tänker eftersom det är tänkandet inom islam som är roten till terrorismen. Dessa idéer är inget som västvärlden kan lösa med en arbetslinje.

Bergen bekräftar något som många av oss islamkritiker påpekat under en längre tid och något som bl.a. Avpixlat rapporterat om regelbundet – att det är religionsideologin islam och den heliga men extremt våldsamma boken Koranen som är roten till terrorism, inget annat. Att detta resonemang nu bekräftas av en internationellt erkänd terroristexpert på en global nyhetssajt är glädjande.

Det visar att den Sverigevänliga rörelsen och alternativ media är betydligt mer verklighetsförankrad och skicklig på att analysera händelser, ideologier och heliga böcker än traditionell media och politiker, som fortfarande naivt inbillar sig att muslimsk terrorism kan förebyggas genom utbildning och arbete och inte har någon koppling till islam och Koranen.

I Sverige vågar traditionell media inte publicera islamkritik av detta slag, detta trots att den är verklighetsförankrad och sakligt korrekt. Att vänsterliberala CNN i USA publicerar texten visar att media som anses vara politiskt korrekt i USA ändå i motsats till hur det är i Sverige har förnuftet och modet att släppa fram islamkritik. Detta kan här göras utan omedelbara anklagelser om rasism, islamofobi och främlingsfientlighet. Återigen blir vi påminda om att medieklimatet i andra länder är betydligt öppnare, friskare och sundare än i Sverige.

RefAvpixlat

Källahttp://www.exponerat.net/terrorexpert-islam-och-koranen-grunden-for-terrorismen/
Refhttp://www.exponerat.net/video-svenske-jesper-slass-for-kurderna-i-syrien/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar