lördag 18 juli 2015

SKÄMTET

- Det har gått några dagar sedan statsministern kom hem från Afrika, var illamående, svimfärdig, åkte ambulans i ilfart till Karolinska och hamnade på akuten. Vad som fick statsministern i tillståndet är det bara statsministern som vet, hans närmaste och de på KS-akuten som undersökte och vårdade statsministern. En etiopisk råbiff? En tropiskansk grogg med lite kontaminerade isbitar? En sen krisreaktion på de senaste opinions- eller förtroendemätningarna? Eller var det insikten om att det bara behövdes något av det där för att att statsministerns vice skulle få agera statsminister…?

Stefan Löfven blev illamående, åkte ambulans i ilfart till en landstingsdriven akutmottagning där Löfven gick före i kön och fick sin gräddfil. Medborgarna var i chock. Väljarna var i chock. Sverige var i chock. För alldeles oavsett vilket stolpskott och vilken klenfis Stefan Löfven är så är alternativet så mycket värre. Löfvens vice är ju Åsa Romson, stolpskottens stolpskott, galningarnas galning och Sveriges vice statsminister. Oron spred sig över landet.

Idag kan vi läsa att Åsa Romsons titel “vice statsminister” är ungefär lika allvarligt menad som om vi skulle kalla Fredrik Reinfeldt för kejsare på livstid över de oändliga fälten och skogarna, Olle Jönsson i Lasse Stefanz för Sveriges svar på Plácido Domingo eller Morgan Karlsson i Ullared för Mensa-Morgan. Åsa Romsons vice-titel är bara på skoj, inget att bry sig om. Det är bara några bokstäver och ingenting annat.

Om statsminister Löfven blir indisponibel eller “Ur funktion” till och med i sosseriets ögon och Rörelsen uppfattar det som väldigt många av oss andra redan ser så är det alltså inte hans vice statsminister som kliver in i statsminister Löfvens roll. Nej, då blir det Margot i egenskap av sin gedigna erfarenhet och politiska fingertoppskänsla. Romsons titel är ju bara ett skämt, precis som Romson. Romsons titel var var ju bara något som skulle till och in för att få Miljöpartiet glada och lyckliga den där dagen då Löfven presenterade sin regering, sina statsråd och sin låtsas-vice.

Frågan är om det finns fler statsråd som bara har sina titlar på låtsas? Är Fridolin statsråd på riktigt eller bara på plats för att skapa episkt löjliga YouTube-klipp? Skulle Margots utrikesminister-titel vara ett skämt förklarar det erkännandet av Palestina, Saudi-krisen och allt annat som skämtet Margot ställt till med?

Romson är alltså bara vice för att det var kul och roligt att ge henne den titeln, och inget vi bör ta på allvar. Iallafall om man skall lyssna på sosse-eliten en dag som denna. En normal människa hade kanske känt sig kränkt över att förringas och förödmjukas i öppen dager – som om någon roligt figur hade blivit anställd som vice VD på ett börsnoterat företag för att vid ett ledningsmöte få höra att det där bara var på skoj, att han/hon egentligen skall vara förman på lagret.

Men Romson gillar läget. Kanske klarar Romson av att förstå att hon genom sina första månader som vice statsminister har bevisat för alla att hon inte alls är rollen vuxen. Kanske. Eller så tror hon själv på det hon säger när hon filosoferar kring det där med att hennes vice-titel bara är ett skämt. Med ett litet och ett stort parti i regeringen så är det ju så att Romsons titel bara är på skoj. I Alliansregeringen var det ett stort och tre små partier, men det var aldrig på skoj när Maud eller majoren var vice. Det var det stora partiet som visade att man tog de små partierna på allvar, inte såg dem som ett skämt.

Löfven och sossarna visar hur de ser på Miljöpartiet i allmänhet och Romson i synnerhet – som ett skämt. Ingenting annat.

Källahttp://www.6mannen.se/skamtet/
Refhttp://www.6mannen.se/nar-verkligheten-overtraffar-dikten/
Refhttp://avpixlat.info/2015/07/20/stefan-lofven-ku-anmals-for-vice-statsminister-kabblet/
Ref: http://www.di.se/artiklar/2015/7/20/ledare-anser-s-att-sprakroren-ar-omdomeslosa/?utm_medium=social&utm_source=facebook 


SVT Text-TV:
 -Vi kan inte ha en vice statsminister  på låtsas. Det är inte acceptabelt,  säger Jabar Amin (MP), utbildningspolitisk talesperson. Romson själv säger att frågan inte var  så viktig i regeringsförhandlingarna. Hon "beklagar" också att ledande partivänner inte "känner sig" informerade.

Tgg 19 juli: SVT Rapport meddelar att en moderat riksdagsman KU-anmält Löfvén, för sitt tilltag att utnämna en person som statsminister-ställföreträdare, utan att göra detta enligt konstitutionens regelverk, och därmed ljugit om den "vice statsministerns" verkliga (=obefintliga) maktposition.

---------------------------

 - Pinsamt, men inte oväntat i denna pajasregering. Att Zigenarson skulle iklädas rollen som tillfällig statsminister har kritiserats och befarats av många kritiker. De kan nu vara lugnade, även om varje annan kronpajas i nuvarande kabinett också ger rysningar. Inkl de obehag man ständigt har för halvmongot svetsar'n, en sällsynt obildad nolla.

Stark kritik inom mupp-partiet, riksdagsgruppen/partiet helt oinformerade om att Zigenarson inte var 'på allvar'. I Aktuellt och Rapport pyser missnöjet med bluffen. Demokrati är inte salladskommunisternas starka sida.

Att Zigenarson fick extra lönelyft pga vice statsministerutnämningen är ytterligare ett bevis på hur föraktfullt demokratifrågor hanteras inom 7partiet. Totalt ego, noll väljaransvar, lögnen är satt i system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar