måndag 13 juli 2015

Den som gapar över mycket...


EU:s Greklandskris får mig osökt att tänka på det gamla ordspråket att den som gapar över mycket, förlorar ofta hela stycket. Den fina tanken efter kriget var att skapa ett fredligt Europa genom att riva alla tullmurar och att öppna Europas gränser så att arbetskraften inom Europa skulle kunna röra sig fritt. Det var de tankarna som en gång gjorde mig och många av mina vänner i näringslivet entusiastiska över EU-projektet. Projektet har tyvärr kidnappats av en makthungrig politisk elit med ambitionen att gå mycket längre. Deras dröm är att skapa ett Europas förenta stater – en ny global stormakt. Det var i den andan denna elit kom upp med den fullständigt vansinniga idén att bl.a. tvinga ihop skaran av mycket olika länder under samma valuta.

Bakom kulisserna fanns hela tiden den amerikanska makteliten som såg en förlängning av sitt ekonomiska och millitära världsherravälde genom tillskapandet av en nära allierad i det som skulle bli Europas Förenta Stater. Ett viktigt instrument var att inte avveckla NATO efter kalla krigets slut, utan att istället utnyttja NATO för att öka det amerikanska inflytandet i Europa på Rysslands bekostnad. Ukrainakonflikten är en direkt frukt av denna offensiv. Den fullständigt huvudlösa idén att ta in även NATO-medlemmen, det muslimska Turkiet i EU kommer också från det hållet. Svensken Carl Bildt har i den frågan varit springpojke åt USA:s intressen. Samtidigt skulle USA genom sina millitära insatser öka sitt inflytande i den muslimska världen.
Ett annat instrument har varit USA:s allomfattande spioneri mot hela världen via NSA. Ambitionen har varit att skaffa sig totalt världsherravälde genom att kunna kontrollera alla informationsflöden. Inte ens Europas politiska ledare har varit fritagna utan har som alla andra systematiskt avlyssnats.
Utvecklingen har inte gått USA:s väg. Spioneriet har avslöjats och krigsinsatserna i Irak och Afghanistan har misslyckats fullständigt och USA har tappat kontrollen över situationen i regionen. De flyktingströmmar som USA:s klumpiga insatser orsakat är på väg att helt destabilisera Europa och de bidrar till att kraftigt skärpa motsättningarna mellan olika folkgrupper. Knappast något fredsprojekt längre m.a.o..
Resultatet av den ogenomtänkta gemensamma valutan Euron börjar nu bli allt mer besvärande, vilket Greklandskrisen är ett exempel på. Väljarna i olika EU-länder har plötsligt blivit varse att deras politiska elit tagit enorma belopp från egna skattemedel och pumpat in dem i Grekland. Landet där ingen vill betala skatt och där de rikaste smiter undan helt, samtidigt som landet kostar på sig att betala pensioner till folk vid 55 års ålder med andra folks pengar. Korrumperade grekiska politiker har låtit skulden till övriga EU växa okontrollerat. Hela tiden har man kallt räknat med att aldrig behöva betala tillbaka. Nu borde man ha nått vägs ende, sedan bluffen synats och grekiska folket folkomröstat om att man inte tänker betala sina skulder.
Men det är inte så enkelt. EU:s elit vill inte släppa sina maktambitioner och sätter därför hårt mot för att tvinga landet kvar i valutasamarbetet. De vet att en grexit skulle bli början på en återgång till egna valutor i en rad EU-länder och dödsstöten för förenta staterna projektet. Bakom kulisserna finner man även den amerikanska eliten som till varje pris vill hindra att Grekland lämnar EU och vänder sig till Ryssland för att få en ny rik bundsförvant att leva på.
Problemet för EU-eliten är att ju längre man gått i den här processen ju mer har man tappat kontakten med de europeiska väljarna som nu snabbt strömmar över till missnöjespartier utan band till eliten i Bryssel. I Sverige har Sverigedemokraterna just nu goda förutsättningar att utvecklas till det största partiet i Riksdagen. Förhållandena är likartade i en rad EU-länder. Den här politiska utvecklingen innebär att gamla motsättningar mellan olika etniska och religiösa grupper i Europa kommit i dagen igen och hotar det europeiska fredsprojektet på allvar.
EU:s politiska elit har gapat över för mycket. Fredsprojektet EU är på väg att haverera. Motsättningarna mellan Europas folk växer samtidigt som rasism och motstånd mot främst muslimska flyktingströmmar blir allt värre för var dag.
Har våra politiska ledare det kurage som krävs för att hindra en utveckling som just nu ser ut att gå mot ett tredje storkrig i Europa?

Källahttp://antropocene.se/2015/july/den-som-gapar-over-mycket.html

Refhttp://snaphanen.dk/2015/07/14/midt-i-en-opinionstid/
Ref: http://www.expressen.se/debatt/flyktingpolitiken-kan-leda-till-att-sverige-gar-in-i-vaggen/ 

-------------------------------

-Svaret på Berns avslutande fråga ovan måste vara ett klart NEJ, det kuraget saknas. Med lilleputtlandet Sverige som ohotad idiotnation, så kan konstateras att även övriga Europa, bortkollrade av EU och FN, också fallit undan, och halvt förlamade låter invasionen av odugliga främlingar, asiater och afrikaner från MENA-träsket i synnerhet, välla in nästan ohejdat, och etablera sin ocivilisation och islam, dödskulten. Svenska kustbevakningsfartyg, med svensk polis ombord, "räddar" tusentals lycksökande/olagliga ""båtmigranter" i Medelhavet, strax utanför Libyens kust. Smuggelparasiter, som förs snällt vidare till Italien, för att tillföra Europa ytterligare "kebabtekniker" en berikning av gruppen bidragsberoende, icke-europiskt slödder. Europa begår ett slags harakiri, har begåvat sig självt med en slags skamkänsla, att det europeiska välståndet är en följd av slaverisystemet för hundratals år sedan. En totalt ologisk tankevurpa och orsakssamband som är skrattretande löjligt/felaktigt, men som kulturmarxistvänstern lyckats sprida som en giftdimma. Att arabmuslimska länder har varit de värsta, t o m tagit slavar från Europa, så långt upp som från Island, verkar inte ha nån betydelse, det ignoreras i den tillrättalagda, europeiska åsiktskorridoren.

Några krampartade motreaktioner har uppstått i Ungern, Österrike, Polen och baltstaterna. Englands Cameron basunerar ut åststramningar, men i praktiken är invällningen likadan som tidigare, med ett stort antal städer och stadsdelar, som är no-go~zoner idag, i flera fall med groteska massvåldtäkter av unga brittiska flickor, som uppmärksammats av massmedia (efter att ha varit kända bland polis och lokalpolitiker, men förtigits) nyligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar