torsdag 2 juli 2015

Arbetslösheten "på grekisk nivå"

- Ordning och reda i de offentliga finanserna är absolut nödvändigt, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson vid Moderaternas ekonomiska seminarium under Almedalsveckan.

Det kommer Grekland att lära sig på ett bra eller dåligt sätt efter söndagens folkomröstning, säger han och tillägger att det är en dramatisk tid för Europa.

Om man betalar ut för mycket pengar i pensioner och socialförsäkringargår det åt skogen, argumenterar Kristersson som därmed kan anses stå fast vid det budskap kring de offentliga
finanserna som Moderaterna har haft under de senaste mandatperioderna.Ordning och reda i offentliga finanser är nödvändigt, men inte tillräckligt, säger han samtidigt och hänvisar till vikten av att förbättra bland annat den sociala rörligheten. Kristersson anser att den sociala rörligheten i Sverige är hyfsat bra i mitten av den socioekonomiska skalan, men inte längst ned och längst upp.

"Jag tror mer på rörlighet än på jämlikhet", säger moderaten. Kristersson anser att alliansregeringen var bra på att minska utanförskapet bland äldre, men mindre bra på att hantera utanförskapet som har vuxit fram bland yngre. Sverige har hög arbetslöshet bland unga utan utbildning.

"Om man saknar utbildning är vi på grekiska nivåer i den svenska
arbetslösheten
", säger Ulf Kristersson.


Källa: Affärsvärlden
Ref: http://petterssonsblogg.se/2015/07/02/m-vill-infora-skolplikt-for-invandrare/

--------------------------- Och vem startade massinvällningen [=utanförskapet], som Kristersson givetvis rundar i sitt resonemang? Jo, landsförrädaren Fredrik Reinfeldt, moderöden. Det är odugliga Mena-iter, som driver upp arbetslösheten, dom lever bekvämt på bidrag, och vill så ha det. Ordning och reda inom invandringen är inget som bekymrar 7partiet, tvärtom. Inget om volymerna och det viktigaste, att hålla sig till kvotflyktningar enbart, stänga gränserna för de lycksökande smuggelafrikaner/-araber, som har råd att ta sig till honungslandet Sverige. Där den egna befolkningen - "det sovande folket" - föraktas av gammelpartierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar