tisdag 28 juli 2015

Tack, Alice!


Sommarprataren Alice Teodorescu:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/582925?programid=2071&playepisode=582925

- Ingen der kender svensk presse minutiøst gennem mange, undgår at lægge mærke til, at der foregår en forsigtig, journalistisk nyorientering. Nu er den nået til SR. Alene at juristen og journalisten Alice Teodorescu overhovedet får lov at optræde som sommarpratare, er et tydeligt tegn for enhver indviet. De vil ikke sættes helt af. Efter at internettet kom out of nowhere og overhalede dem indenom, vil de nu ikke lades alene tilbage med multikulturen, feminismen og genuspædagogikken. De vil ikke rigtig eje tolkningsforetrædet længere, de fumler med det som en skoldhed bagekartoffel. ”Sejren har mange fædre – nederlaget er forældreløst”, og nogle af dem er ikke dummere end du og jeg. Nysverige vil blive forældreløst inden alt for mange år, bare de de allernærmeste bliver dramatiske. Se på Malmø, Gøteborg, Södertälje.

Teodorescu har på få måneder hentet GøteborgsPosten ind i virkeligheden. Hun er født og var barn i Ceaucescus Rumænien, kom til Sverige og voksede op i Lund. Hun kom til en anden totalitarisme, et land hvor selv de blå er røde, landet der opfandt ordet “åsiktskorridoren.” Hvor censur af samfundsdebatten var effektiv, indtil internettet skabte et eget Glasnost, som hun er i den forreste række af. Hun er modig, begavet, belæst, musikalsk, hun har det hele.

Om hun som en anden begavet indvandrer, Nasrin Sjøgren, vil være fristet til at flygte videre fra Sverige, kan man ikke vide. Hun får nok at kæmpe imod hele livet, hvis hun bliver. Hendes kritik af Sverige er mildere her, end i hendes ledere, men hun vil forståeligt nok gerne vise sin taknemmelighed over for Sverige. Alice Teodorescu dränks i beröm efter “Sommar”. På den afskyelige Aftonbladet er rønnebærerne sure, men det er skønt at vide, de bliver meget surere. Et slapt, dårligt skrevet lavpunkt. GP:s politiske redaktör gör ett genomideologiskt sommarprat.  Også sk. borgerlige aviser problematiserer, at hun er “dygtig” – her og her. Alle tre nedladende artikler er skrevet af kvinder. Det er den mentalitet, hun skal kæmpe imod i al fremtid.

Källahttp://snaphanen.dk/2015/07/28/tak-alice/
Refhttp://fnordspotting.blogspot.se/2015/07/om-sommar-i-p1-och-malin-krutmeijers.html

"SD är enda alternativet nu" (Almedalen 2015):


1 kommentar:

 1. Men vad nu?
  En journalist som inte är vänster?
  Som inte köper identitetspolitiken?
  Som inte bor i Stockholm?
  Som inte lyssnar på allt fint som Aftonbladet bestämt?
  Tiden är ur led.Vi får skylla på normaliseringen.

  SvaraRadera