söndag 12 juli 2015

Över 600 lycksökande invällare "räddade" från fiskebåt

Från (svenska) Kustbevakningens hemsida:

- Kustbevakningens KBV 001 Poseidon har under söndagen räddat 611 migranter från en fiskebåt cirka 24 sjömil utanför den libyska kusten. Migranterna mår efter omständigheterna väl, och kommer att föras till Taranto på det italienska fastlandet.

Av de räddade är 24 kvinnor och 58 barn. Besättningen ombord på Kustbevakningens fartyg har gett vätskeersättning till de visade tecken på uttorkning. I övrigt är hälsotillståndet relativt gott, givet omständigheterna.


Larmet om sjöräddning nådde Poseidon 05.25 på söndagsmorgonen. Efter tre timmar nådde fartyget fram till positionen och kunde efter drygt en timme klockan 09.48 att föra över migranterna till Poseidon från deras båt som lagts intill Poseidon. Vid 14-tiden på eftermiddagen påbörjades färden till hamnen i Taranto, på det italienska fastlandet.


Fiskebåten som migranterna färdats i, överlämnades till ett av italienska flottans fartyg.
KBV 001 Poseidon har tjänstgjort i Frontex Operation Triton sedan 1 juni, och har i och med denna insats räddat nära 2 600 nödställda i Medelhavet. Operation Triton syftar till att stärka (!?) Italiens yttre gräns, men har dessutom ett uttalat syfte att rädda liv. Gränskontrollen övergår i nära 9 fall av 10 i sjöräddning.


Besättningen på på Poseidon består av personal från Kustbevakningen och från  Polisen, som bistår med skydd och säkerhet
.

Källa: http://www.kustbevakningen.se/sakerhet-till-sjoss/nyhetsarkiv/over-600-raddade-fran-fiskebat/

 ----------------------------------


- Skamligt. Jag trodde att svenska kustbevakningen var till för att bevaka och skydda Sveriges kuster. Men så icke. Liksom PK-polisen så härjar dom runt i Medelhavet - är det förenligt med svensk lagstiftning, frågar man sig - och "räddar" lycksökande smuggelinvällare - betalande folkvandrare, INTE flyktingar eller "migranter" (påhitte-ord) - och bidrar därigenom till Europas och framförallt Sveriges undergång. Det är helt bisarrt.

Det förutskickades hårdare tag från EU-byråkratin i våras, efter framförallt Italien och Greklands protester mot horderna som landar först i dessa länder. Men det tycks inte ha hänt ett dugg, iaf inget utkommunicerat som genomfört, ang att stoppa utflödet av horderna vid Libyens kust, arrestera smugglarna, och förstöra deras skorvar. EU sitter som en lame duck, och PK-Sverige pyser av "godhet", detta är helt i linje med landsförrädarna Reinfeldts, Löfvéns och 7partiets planer att störta landet i en katastrof.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar