torsdag 23 juli 2015

Sverige, en ISIS-plattform för terror

Ett första handkraftigt ingripande skedde i dag, i den mest gangster-muslimska hålan i Sverige, Skjuteborg:

Två jihadister med invandrarbakgrund greps idag i Göteborg misstänkta för terroristbrott genom mord i Syrien.


Den ene av de båda gripna är, enligt uppgift från tingsrätten, den 32-årige jihadisten Hassan Al-Mandlawi. Al-Mandlawi figurerar i islamistiska videoklipp på Youtube under sitt alias "Mark Abu Osama al-Suwaidi" som betyder "svensken Mark, fader till Osama".

Al-Mandlawi är född i Iraks huvudstad Bagdad och kom till Sverige som barn 1991. Han beviljades, enligt Skatteverkets folkbokföringsregister, svenskt medborgarskap redan samma år.

– Det är ju då vid invandringen 91-09-06 som han kom till Sverige och blev svensk medborgare, säger en handläggare på Skatteverket till Fria Tider.

Den andre gripne mannen är en 30-årig invandrare från Barca i södra Etiopien. Även han invandrade till Sverige som barn 1987 och blev även han svensk medborgare lika snabbt.

Al-Mandlawi har tidigare granskats i svensk media och bland annat vänsterliberala Expressen skrev om honom i en artikel 2013. Då uppmärksammades han för uttalanden som han gjort i en islamistisk propagandavideo.

– Min dröm är som varje muslims dröm, en islamistisk stat som utövar sharia, sade han bland annat i videoklippet.

Idag greps och anhölls alltså de båda männen misstänkta för terroristbrott genom mord i Syrien, skriver Säkerhetspolisen på sin hemsida. Gripandet genomfördes av polisens nationella insatsstyrka i samarbete med polismyndigheten i polisregion väst. Ytterligare en person är dessutom anhållen i sin frånvaro misstänkt för terrorbrott.

Källa: http://www.friatider.se/en-av-terroristerna-som-greps-i-goteborg
Refhttp://fnordspotting.blogspot.se/2015/07/anders-ygeman-och-naiviteten.html
Refhttp://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2784731-alice-teodorescu-inte-naivitet-som-ar-problemet-i-sverige

---------------------------------

- Ygeman, (s)-minister välkomnade gripandena i SVT Aktuellt, det var flera skarpa debattörer där, bl a en känd svensk-imam (f d 'Leif') som spädde på. "Dags att Sverige vaknar upp nu, detta har varit känt i flera år, men regering, polis och myndigheter har struntat i att tillämpa befintliga lagstiftning." Som Ygerman bekräftade.... "den räcker till, men vi vill göra den ännu strängare". Som om det vore en ursäkt för Sverige senfärdighet, både FN och EU har klagat på Sveriges unikt milda behandling av terrorister. Absurdistanska kalifatet har anledning till självrannsakan, nu hårdnar det till, vilket bara varit en tidsfråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar