söndag 25 oktober 2015

Winter is Coming

Från Tino Sanandajis blog

- "På senare tid har jag börjat få mail från whistleblowers inom myndigheter och departement, påfallande ofta socialdemokrater. En anonym tipsare inom regeringskansliet avslöjar om full panik och interna krav på massiva besparingar".

”Jag råkar jobba på Regeringskansliet och där är det full panik kan jag meddela. Du har stor spridning via dina medier, så här är ett mail som kom ut förra veckan och som spreds till i princip alla som jobbar inom RK. Märkligt att inte det kommit ut via annan media redan. SS står för statssekreterare och Max är statssekreterare på Fi-dep.

Det är ytterst ovanligt att det går ut en beställning från SS på Fi-dep till SAMTLIGA övriga SS på alla övriga s.k. fackdepartement. Så nu ska det sparas högt som lågt. BUCH står för budgetcheferna på varje fackdepartement. Tack för att du använder din kunskap och kompetens för att göra det som media och politiker inte gör. Dessvärre vet du ju hur läget är att om jag skulle gå ut offentligt skulle jag bli av med jobb och bli paria.”Notera “Flytt av utgifter mellan åren” och “Alla andra bra och kreativa förslag som kan ge besparingar!”

Panik råder på Regeringskansliet där Finansdepartementet nu krävt att varje departement ska se över alla sina utgifter för att se vad som går att spara. Det gäller att rädda utgiftstaket. Det är också tydligt att detta bara är början. BUCH betyder budgetchef. Varje departement har en eller flera personer som har ansvar för att samordna departementets arbete med statsbudgeten och hålla koll på departementets utgifter….Min tro är att besparingarna kommer ske på stort och smått, men det som har störst effekt är ju transfereringssystemen.”

Tipsaren tillägger: ”Det är viktigt att i debatten hålla kvar i minnet att det som sker nu bara är möjligt p.g.a. Alliansens politik under åtta år.”

Av Tino Sanandaji

Källa: http://petterssonsblogg.se/2015/10/25/winter-is-coming-fran-tino/

-------------------------------

- Paniken sprider sig, katastrofen nalkas obönhörligt för katastofregereringen och hela 7Partiet. Media skriver nervöst antydningar, man väntar på när Sverige kollapsar, vilka undanflykter som skall spridas när kaos och uppror bryter ut runtom i Sverige. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar