onsdag 21 oktober 2015

"Hitler ville aldrig utrota judar"

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har väckt uppmärksamhet i Israel genom att förneka avgörande delar av den officiella historieskrivningen om Förintelsen. Nu väcker uttalandet, som troligen hade lett till fängelse om det fällts i Tyskland eller Frankrike, uppror inom den israeliska vänstern.


- Det var i ett tal på Världssionistiska kongressen som Netanyahu hävdade att Nazitysklands ledare Adolf Hitler aldrig hade för avsikt att utrota det judiska folket, och att han istället hade planerat att utvisa judarna till det nuvarande Israel.

Hitler ska dock, enligt Netanyahu, ha träffat Jerusalems stormufti Haj Amin al-Husseini år 1941 och den palestinske ledaren ska då ha fått Hitler på andra tankar.

– Hitler ville inte utrota judarna vid den här tiden, han ville utvisa juden. Och Haj Amin al-Husseini vände sig till Hitler och sade: "Om du utvisar dem, då kommer de alla komma hit (till Palestina)". Hitler frågade då: "Vad ska jag göra med dem?" och stormuftin svarade: "Bränn dem", sade Netanyahu inför den samlade sionistkongressen enligt Haaretz.

Netanyahus uttalanden väckte snabbt reaktioner i sociala medier, skriver Haaretz, även om den israeliske premiärministern gjort liknande uttalanden i ett tal inför Knesset år 2012. Då beskrev han Husseini som "en av de ledande arkitekterna" bakom den slutgiltiga lösningen.

"Påståendet att Husseini var den person som initierade utrotningen av Europas judar har förts fram av flera historiker i utkanten av Förintelsevetenskapen, men den avvisas av de flesta respekterade forskare", skriver Haaretz.

Husseinis påstådda roll i Förintelsen behandlades nyligen i en bok av Barry Rubin och Wolfgang G. Schwanitz. De båda författarna ser liksom Netanyahu en rak linje från stormuftins stöd för Hitler och den senare palestinska politiken inom PLO under Yasser Arafat.

Men inte heller dessa forskare hävdar att den dialog som Netanyahu läste upp någonsin har ägt rum. De säger dock att judeutrotningen var en konsekvens av att Hitler inte ville förarga Husseini, som motsatte sig att judar överfördes till det nuvarande Israel.

Källahttp://www.friatider.se/netanyahu-hitler-ville-aldrig-utrota-judar

--------------------------------------

- Att det fanns planer inom tredje riket att folkförflytta judar är omskrivet sedan länge. Madagaskar var ett alternativ som förekom. Att jihad-islamister, t ex dagens Hamas/Palestina, genom tiderna velat utrota judar - aktuella knivdåd inom Israel mm ett levande tecken - är också känt. Vad som däremot borde utrotas är islam, djävulens "religion", som är en ondskefull och icke-civiliserad ideologi, som inte förtjänar minsta medlidande eller förståelse. Okunskapens källa, som passar lättlurade och obildade horder i ociviliserade samhällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar