torsdag 15 oktober 2015

SD backar trots asylkaos

Trots det pågående asylkaoset faller SD från 27,3 till 24,8 procents stöd och backar därmed 2,5 procentenheter i Yougov. Den senaste tiden har partiets nyckfulla ledartrio uteslutit ungdomsförbundet och flera av sina interna kritiker, vilket mött motstånd bland medlemmar och höga företrädare.

- Socialdemokraterna och Moderaterna växer samtidigt med 1,4 respektive 1,8 procent.
Yougov brukar ge de högsta opinionssiffrorna för SD och sist var stödet alltså 27,3 procent.

Sedan dess har partiets ledning uteslutit hela sitt ungdomsförbund och drabbats av flera avhopp. Bland annat lämnade Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson partiets riksdagsgrupp den 30 september och meddelade Expressen att hon sitter kvar som politisk vilde.

Källahttp://www.friatider.se/sd-backar-trots-asylkaos

---------------------------

Förståeligt.

1. Man kan inte vara så anonyma som SD:s ledare varit länge nu. Även om motståndarna ofta anses som "nyttiga idioter" = ofrivilliga röstvärvare , så duger tystnad från SD-pamparna inte. Man måste vara på tåspetsarna, och anpassning till att öppet deklarera "mittenväljare" med mjukisargument är ett stort misstag imho.

2. Ett ledargarnityr som är omoget att hantera den storlek och den roll partiet hamnat i. Man måste definitivt komma ihåg att den absoluta majoriteten sd-röstare/sympatisörer - jag tror dessa utgör 80-90 procent - är 'protest'- eller missnöjesröstare. Som skrämts bort av 7klöverpartiernas bedrövliga invällarpolitik. Detta är en bas man skall vara oerhört rädd om, men SD har i toppen inte insett detta.

3. Uteslutningar; ett parti som börjar praktisera uteslutningar, baserade på lösan grund, och förmodad fruktan för att duktiga opponenter skulle 'hota partiets värdegrund' och/eller utgöra en maktfaktor, hotande den nuvarande partiledningen, är livsfarligt. Att ha lågt i tak, i ett parti som kämpar mot åsiktskorridoren, är ju helt befängt. Jag tror att det tapp som jag själv tippat sedan en tid, beror på att många inte vill vara proteströstare i ett parti som nervöst börjar praktisera stalinistiska metoder, med påhitteorsaker för att knuffa ut folk ur partiet. Då försvinner lätt ett antal sympatisörer, den basala grunden att gemensamt, med gemensamma krafter, bekämpa PK-ismen och invälleriet, inkl 7Partiet, gammelmedia och organisations-Sverige, har inte råd att sparka ut partimedlemmar av grumliga skäl. Ledningen i SD har uppenbarligen inte förstått risken, men får nu skörda sådden av brist på inre demokrati, och bristen på högt i tak inom de egna leden. Mycket illa skött, självmål. Stenhård partidiktatur skall - på kända och faktiska grunder - förbehållas de värsta inre-diktatur-partierna, vilka är sossarna och moderaterna.

PS. Har partiet kanske vaknat till nu? Och förstått att dom måste sparka igång på bred front, pkt 1-agerande:

Sverigedemokraterna i “valrörelsetillstånd”

  • Kräver folkomröstning om invandringen
  • Genomför internationell kampanj för att avskräcka migranter
  • Hela partiet mobiliseras
Ref: http://www.friatider.se/sverigedemokraterna-i-valr-relsetillst-nd


1 kommentar: