fredag 9 oktober 2015

EMPATISKT UTMATTNINGSSYNDROM

      Bild: Dump från SvD

 - Han skulle rädda den svenska skolan på 100 dagar, fixa till allt det där som han tyckte att major Björklund hade misslyckats med. På 100 dagar skulle den svenska skolan gå från sunkigt borgerlig till miljöpartistiskt myspysig. Det skulle gå så fort, det skulle gå så bra. Alla minns vad Gustav Fridolin lovade. Men så kom den där flyktingkatastrofen, som “ingen” kunde förutse. Allra minst kunde Miljöpartiet förutse konsekvenserna av permanenta uppehållstillstånd, ett kravlöst land och ryktet om flyktingarnas paradis uppe i Norden när det började röra på sig nere i flyktinglägren runt Syrien…

Han skulle se till att den svenska arbetslösheten minsann skulle vara EU:s lägsta arbetslöshet om 5 år, att det med lite ansvar, ordning och reda skulle gå att infria ingångsvärdet om just det där. Det är då 2020 som regeringen skall ha fått oss dit, och det skulle kanske vara lite tufft att ta Sverige dit, men det skulle inte alls vara omöjligt. Alla minns vad Stefan Löfven lovade. Men så kom den där flyktingvågen som sköljde in över Sverige, och som Löfven inte hade en aning om när ha käbblade på som bäst om ett av få vallöften som han ännu inte övergett. Utan spaning, ingen aning. Utan öppna ögon behöver man inte se det man inte vill se.

Idag stod han och han på scenen i Rosenbad, Gustav och Stefan och två andra statsråd varav en enligt hyfsat säkra källor är "så dum att  klockorna stannar och blommorna vissnar" och den fjärde mest kändes inkvoterad. Det skulle handla om hur regeringen agerar för att få lite ordning och reda på en redan havererad asylprocess, på ett land med noll koll och tydliga tecken på empatiskt utmattningssyndrom.

Samtidigt som Sverige ställs inför den största utmaningen på decennier så sitter Sverige med den mest inkompetenta regeringen någonsin, med den minst erfarna men mest dysfunktionella statsministern någonsin. Detta samtidigt som ingen kan bli riktigt klok på de där som låtsas vara opposition. Det är de förutsättningarna Sverige har att ta hänsyn till när vi funderar på hur det här skall gå.

Framförhållning? Planering? Handlingskraft?

Sverige möter denna flyktingvåg med de sämsta förutsättningarna som Sverige någonsin har mött en våg av flyktingar. När finnar och balter flydde till Sverige i slutet av andra världskriget så var hela Sverige mobiliserat för kriget. När flyktingarna från Kroatien, Bosnien-Hercegovina och andra delar av det kvaddade Jugoslavien nådde Sverige i mitten på 90-talet så hade Sverige en betydligt bättre beredskap än vi har idag. Dessutom hade vi regeringar där och då vars signum inte var inkompetens, handfallenhet och noll koll på allt mellan himmel och jord. Det är de förutsättningarna Sverige har att ta hänsyn till när vi funderar på hur det här skall gå. Optimist någon?

Källahttp://www.6mannen.se/empatiskt-utmattningssyndrom/

---------------------------

- Den kontinuerliga mardrömmen fick ett litet avbrott idag, när KD röstade bort DÖ-anslutningen. Ett tecken på viss sjukdomsinsikt iaf. I bästa fall repar M-representanterna mod till sin kommande kongress, och kör över bogvisiret Batra, precis som delegaterna inom KD gjorde idag. Hoppas Finn Bengtsson kan få med sig tillräckligt många m:are, där missnöjet jäser under den välpolerade DÖ-fasaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar