lördag 3 oktober 2015

Erik Hörstadius om Rosling: “Samma sak som Sverigedemokraterna sagt länge”


Den 29 september samsände flera TV kanaler och tidningar en stor flyktinggala under namnet “Hela Sverige skramlar”. En av de medverkande på galan var den välkända professorn i Uppsala, Hans Rosling. Hans tal har hyllats stort i både svensk och sociala medier. Märkligt, anser journalisten Erik Hörstadius och pekar på att Roslings budskap är detsamma som Sverigedemokraternas.
 
Under TV 4:s morgonsändning deltog journalisterna Erik Hörstadius, Alexandra Pascalidou och Claes de Faire i en nyhetspanel. Ett ämne som diskuterades var den stora TV gala som sändes den 29 september. Galan som getts namnet “Hela Sverige skramlar” samsändes av en rad svenska TV kanaler och nyhetstidningar.

På galan uppträdde artister som Carola, Mauro Scocco, Laleh med flera. Men den som sades ha fått det allra största jublet från publiken och som även hyllats urskillningslöst i olika medier efter galan var Hans Rosling, professor på Uppsala universitet. Rosling höll ett brandtal om vår och Europas skyldighet att hjälpa flyktingar från kriget i Syrien och publikens reaktioner var mycket positiva.

Även i sociala medier hyllas Rosling av både kända och okända svenskar under hashtaggen #helasverigeskramlar. Här är ett axplock av hur det kan det låta på Twitter.
Men vad sa egentligen Rosling? Det var ämnet för morgonens, stundtals heta debatt i tv4 soffan. Journalisten och författaren Erik Hörstadius sade att galan visat att svenskarna har ett stort hjärta, men att hjärnan inte alltid hänger med. Det Rosling gjort, menade Hörstadius, var att på ett pedagogiskt sätt förklara den inställningen.

Sverigedemokraterna länge haft rätt i flyktingfrågan, nämligen att vi främst måste rikta hjälpen till flyktingarna i krigets närområden.

Hans Rosling som fick allra mest applåder på den här galan, Han sa egentligen, menar jag, samma sak som Sverigedemokraterna sagt länge. Vi måste förlägga hjälpen till närområdet. Rosling berättade för globen, att det kostar 25 kronor per dag att hjälpa någon i ett flyktingläger och att det kostar 500 kr att hjälpa någon i Sverige, så lägg krutet i närområdet. Och plötsligt sitter alla i Globen och jublar? sade Erik Hörstadius.

Hörstadius påstående mötte stark kritik från "journalisten" Alexandra Pascalidou, som menade att han var ute och cyklade rejält. Hon sade att Rosling talade om vikten av att öppna legala flyktvägar och ansåg att detta var en flagrant skillnad mellan Rosling och SD.

– Nu är Erik ute och cyklar, men det kan ju vara trevligt att börja med lite motion på morgonen. Hans Rosling är så fjärran från SD som det går. Han har har ju talat om att öppna legala vägar. Han har ju främst också uttalat sig för att alla dessa människorna, precis som vi alla här, bara ska kunna köpa en flygbiljett från Istanbul till Stockholm, sade Pascalidou.

Det visar sig vara ett påstående som inte håller. Sverigedemokraterna har tvärtemot Pascalidous påstående, öppet uttalat att man stöder öppnandet av legala flyktvägar in i Europa. I en debatt om flyktingdöden på Medelhavet från Augusti, mellan Mattias Karlsson och Gustav Fridolin, talade Karlsson just om vikten av detta. Så här sade han då om vilka åtgärder Sverige och Europa bör vidta.

– Vi måste se till att stänga de illegala vägarna och straffa de människor som hänsynslöst utnyttjar människor i nöd och också se till att de vägar som finns in i Europa är ordnade och legala.

Erik Hörstadius fortsatte trots kritiken envist att hävda sin tes i TV4:s nyhetspanel.
– Människor svälter i lägren, barnen har inte skola. I Sverige har vi dragit ner på vårt bistånd till lägren, och satsat på att bara ha mottagning här hemma. Den politiken är orealistisk eftersom det finns 8-10 miljoner människor som är på flykt från Syrien. Vi kan ändå bara ta emot 40-70 tusen vilket bara är en rännil, sade han, och pekade återigen på likheterna mellan Roslings och SD:s retorik.


Källa: http://nyheteridag.se/erik-horstadius-om-rosling-samma-sak-som-sverigedemokraterna-sagt-lange/
Ref: Konkurrenten rasar mot Hans Rosling efter SD-citat


---------------------------------------

- Enögda kommunisten grek/rumänskan Pascalidou ser och hör inte det alla andra enkelt kan konstatera - Rosling förespråkar ALLA pengar till närområden, via UNHCR. Detta visar att särskilt de "goda", "ömmande", "moderinstinktbundna" känslofruntimren är värst bland PK-horderna inom den svenska kulturmarxismen. Näbbtyppan är inget att bry sig om eg, hon sågar ständigt sig själv via irrattionellt och ointelligent beteende.

De PK-jublande publikjönsarna i Globen visade genom sitt beteende att även dom har förståndshandikapp betr invällningen. Dom är så hjärntvättat korkade, att dom inte ens förstår vad Rosling säger. Deras enfaldiga jubel var en bumerang i fåntrattarnas plyten, men det fattade dom inte själva, hahaha. Det är lite av Maranata över PK-isterna, när skall dom börja tungomålstala?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar