fredag 16 oktober 2015

Thomas Mattsson, ex Pressen, inför skranket

         Bild: © Holger Motzkau


Åtal väckt mot Thomas Mattsson

  • Hängde felaktigt ut docent Jim Olsson som våldsbejakande näthatare
  • Påstod att han skrivit om "inbördeskrig" och hetsat till våld mot invandrare – trots att det inte var sant
  • Nu åtalas Thomas Mattson för grovt förtal
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson åtalas nu för de uthängningar av invandringskritiska privatpersoner som han genomförde i december 2013. Bakom stämningsansökan, som gavs in till Stockholms tingsrätt idag, står en pensionerad docent från Västra Frölunda. Åtalet finansieras av drygt 2.000 privatpersoner som tillsammans skänkt 536.000 kronor genom en insamling på Fria Tider.

Den 11 december 2013 bankade Expressen på dörren hemma hos den idag 69-årige docenten, och hängde sedan ut honom på löpsedeln under rubriken "NÄTHATARE" med namn och bild. Inne i tidningen påstod Expressen att mannen skulle ha skrivit att "inbördeskriget redan startat" och uppmanat militären att ta till vapen mot invandrare. Men det var lögn. I en undanskymd notis tvingades Expressen erkänna att citatet inte överhuvudtaget var skrivet av rätt person.

Omedelbart efter Expressens uthängning startade Fria Tider en insamling för att åtala Thomas Mattson för publiceringen. Nyhetssajterna Exponerat och Avpixlat anslöt sig snabbt till initiativet, och på kort tid samlade över 2.000 svenskar ihop över 536.000 kronor för att ställa den ansvarige utgivaren inför rätta.

Artikeln där docenten hängdes ut togs emellertid aldrig bort från nätet, och de felaktiga uppgifterna finns fortfarande kvar i orättat skick. Detta är något som advokatbyrån Defens, som leder åtalet mot Thomas Mattsson, tar fasta på i sin stämningsansökan idag.
"Han har av tidningarna utpekats som en mentalt obalanserad person som förespråkar militära insatser mot invandrare och som någon som tror att det pågår inbördeskrig i Sverige. Tidningarnas artiklar har varit ägnade att uppfattas som att han är en våldsbejakande individ som hetsar mot invandrare på ett sätt som de flesta torde uppfatta som brottsligt", skriver juristerna Karl Emil Ekdahl och Kamo Moghadas i åtalet och konstaterar:

"Med hänsyn till uppgifternas innehåll och till den omfattning i vilka de har spridits är brottet att anse som grovt".

Om han döms för brottet riskerar Thomas Mattsson nu att få betala 150.000 kronor i skadestånd. Maxstraffet för grovt förtal är fängelse i två år.

Fria Tider har sökt Thomas Mattsson sedan december 2013 för en kommentar.

Källahttp://www.friatider.se/tal-v-ckt-mot-thomas-mattsson
Refhttp://nyheteridag.se/nu-atalas-expressen-for-grovt-fortal-mot-jim-olsson/
Refhttp://avpixlat.info/2015/10/16/expressens-chefredaktor-thomas-mattsson-atalas-for-grovt-fortal/
Refhttp://nyheteridag.se/nu-atalas-expressen-for-grovt-fortal-mot-jim-olsson/

------------------------------

- ÄNTLIGEN!

Men man skall inte jubla i förväg. Nu kommer hela PK-Sverige, gammelmedia, brännvinsadvokater, (o)rättsväsendet  och kulturmarxisterna att göra ALLT för att motverka en fällande dom.

---------------

Sk*tstöveln Mattsson ängslig, försöker "rätta" text på internet

http://www.friatider.se/h-r-smygr-ttar-thomas-mattsson-efter-fria-tiders-artikel-f-rs-ker-sudda-p-n-tet

--------------- 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar