lördag 10 oktober 2015

Eskapisten

Eskapisten. Statsministern. Stefan Löfven.

 Eskapism är verklighetsflykt. En person som framställer sin personlighet eller handlingar på ett sätt som personen har fantiserat om och som inte är reella, är en eskapist.” –  Saxat från Wikipedia. Har man sett Expressens korta intervju med Stefan Löfven så skall det till en dövblind för att inte kunna ställa diagnos på landets regeringschef. Han är en eskapist. Eskapisten Stefan Löfven.
Expressen frontade Löfven om att EU skärper bevakningen av de yttre gränserna, vad vår statsminister hade att säga om det och om vad som kan hända med våra gränser. Löfven svarar med ömsom stirrande, ömsom flackande blick och med ett minspel som Crazy Frog – “Vi har kontroll över våra gränser. Vi daglig kontakt med både Migrationsverket och Polismyndigheten, och Säkerhetspolisen också självfallet. Och. Och det finns… Vi har kontroll över det som sker här, och då, då skall det fortsätta. Vi skall ha ordning och reda, och den kontrollen skall vi ha….”och efter lite sedvanligt journalistiskt käbbel avslutar eskapisten Löfven lugnande  “Vi skall ha ordning och reda, våra gränser är viktiga att hålla ordning och reda på. -…-  Vi skall ha ordning och reda.” 
Ordning och reda? Sedan är frågan om det är Migrationsverket, polisen eller SÄPO som ljuger för Löfven, om det är Löfven som ljuger för Sverige och media eller om det är Löfven som inte förstår vad det är som sägs till honom.
“Polisen beräknar att nästan lika många flyktingar som söker asyl i Sverige, kommer hit utan att söka asyl och istället försvinner ur systemen” – SVT Text i samma ämne som Stefan Löfven står framför kameran och berättar om, om att vi har kontroll över våra gränser, att det är ordning och reda.
“Närmare 40.000 flyktingar har sökt asyl i Sverige sedan 1 september men polisen anser att lika många kan ha kommit och inte sökt asyl” är slutklämmen i samma text på text-TV med ett mellanstycke som handlar om de som kommer hit men struntar i det där med asyl kan utsättas för eller begå brott i sin icke-kontrollerbara tillvaro.
Det är detta som Löfven benämner som “Vi har kontroll över våra gränser”. Vilka är då vi, om det inte är polisen? För polisen säger ju att de inte har kontroll. Är det Migrationsverket? Tullen? Unga Örnar? Sanningen är ju den att Löfven inte säger sanningen när han säger att vi har kontroll. För att få ordning och reda krävs det att man till att börja med är förankrad i verkligheten, och inte ägnar sig åt verklighetsflykt. Om statsministern vill visa att han kan och vill ta ansvar funkar det inte med verklighetsflykt. Så länge eskapisten och regeringschefen Löfven är helt vilse och helt väck kommer vi aldrig att kunna få ordning och reda på vårt flyktingmottagande…

Källa: http://www.6mannen.se/eskapisten/

---------------------------

- Eskapist... en som försöker fly. Passar bra, när man är totalt uppgiven inför s k flyktingar, dvs alla utlänningar som får för sig att en bidragsförsörjd tillvaro i Sverige, är precis vad dom drömt om och hoppats på. Nu effektuerat via svetsareskapisten - han flydde, eskaperade från det yrket - Löfven, den sannolikt torftigaste, mest inkompetenta varelsen, som uppburit en statsministerroll, i hela världen. En mental superflykting. Också han "så dum att klöckera stannar, å blommera vessnar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar