söndag 18 oktober 2015

Sverige stoppade gränsstängsel, bäddar för fortsatt massinvällning

 Kroatien villiga bygga gränsstängsel – men Sverige stoppade dem

- Kroatien öppnar för att bygga stängsel mot invällningen av invandrare från tredje världen. Därmed skulle den så kallade Västra Balkan-rutten kunna blockeras helt. Men mottagarländerna Sverige, Österrike och Tyskland har bett landet att fortsätta hålla gränsen öppen.

Tusentals illegala invandrare väller dagligen in i Kroatien, som är ett transitland under resan norrut inom EU. Fram till i fredags har de flesta sedan fortsatt via Ungern, men efter att ha byggt ett heltäckande stängsel stängde Ungern, natten till lördagen, gränsen mot Kroatien, rapporterade Fria Tider.

En handling som Kroatiens socialistiske premiärminister Zoran Milanovic tidigare har dömt ut som "oacceptabel". Och hans ungerske motpart, Viktor Orbán, var snabb att bita tillbaka:
När de hör den kroatiske premiärministern ber jag ungrarna att inte lyssna till en kroatisk man, utan en hantlangare för Socialistinternationalen som har i uppgift att attackera Ungern.

Men nu verkar det som att även Milanovic har svängt i stängselfrågan. Under veckans EU-toppmöte ska han öppet ha frågat representanter för de svenska, österrikiska och tyska regeringarna om inte även Kroatien borde bygga ett stängsel vid gränsen för att stoppa invällningen.

Men de tre tillfrågade länderna – varav Tyskland och Sverige är de främsta mottagarna av migranterna – rådde honom att inte göra det, rapporterar Daily News Hungary.

Om rutten genom Kroatien stängdes skulle den så kallade Västra Balkan-rutten – den mest trafikerade migrationsrutten in till EU i år – i praktiken blockeras, eftersom Ungern redan har täckt hela gränsen mot Serbien, och delar av gränsen mot Rumänien, med stängsel.
 

--------------------------

- Tyskland har sitt eviga WW2-ångestsamvete för alltid påverkande landet, snällismen nästan inskriven i Reichstag och grundlag. Sverige har sitt "Humanitära stormakten"-syndrom, 'reinfeldteriet', som en cancersvulst i den 7Partistiska politikerhydran. När skall länderna nyktra till? Sent omsider har moderaterna vaknat til, och igår, på M-stämman i Karlstad, sågade Kinberg Batra herr Reinfeldt, som tyst sittandes på sin bänk i salongen, fick uppleva att hans landsfientliga, psykotisk, SD-/svenskhatande "Det sovande folket"-doktrin slängdes ut med badvattnet. På tiden, minst sagt. Tack igen till KD, som knäckte DÖ, det var braständaren. Nu återstår att övriga småpartier i Sveriges riksdag också nyktrar till, men samlingen fp, c, mp och v inger inget större hopp. Hoppet får stå till nästa riksdagsval, där jag önskar att KD får sin belöning av väljarna för DÖ-attacken, och att de övriga nämnda hamnar under 4%-spärren. Kommunistern lär alltid klara sig, det finns Stalinvurmare, har alltid funnits, i nivån över riksdagsspärren. Folkpartiet är ett helt onödigt part, ännu mera nu när dom planerar namnbyte till 'liberalerna'. 'Liberaler' är kroniskt opåligliga, och aldrig nationalistisk pålitliga. Fria gränser, och 'Sorros'-ekonomier är deras våta dröm, därför exit nödvändigt. Tyvärr lär väl miljötokarna klara sig, röd-grön-medias favoriter. Dock på väg nedåt, genom usel samverkan med (s)-regeringen, vilket kan kosta dom riksdagsnivå. Mp är ett extremt flumparti, och direkt skadligt, delar fria gräns-flummet med fp, och centern, som flippat ut totalt senaste året. Det lönar sig tydligen att vara tjänstledig från partiledarjobbet, men ändå sprida politisk dynga om massinvällning, Nato mm. Salig Hedlund lär rotera i sin grav, med tanke på utförsbacken från den tidens 'hederliga' bondeparti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar