lördag 3 oktober 2015

Finland skickar hem asylsökare

                                  Finlands utrikesminister

Finland förbereder sig för att skicka hem det stora antal irakiska invandrare som lyckats ta sig till landet via Sverige och statliga SJ:s "asyltransporter".

- Finlands utrikesminister Timo Soini träffade under veckan Iraks utrikesminister Ibrahim al-Eshaiker al-Jaafari för att sluta ett återtagandeavtal med landet.

Till skillnad från övriga nordiska länder saknar Finland ett sådant avtal med Irak, vilket gör att myndigheterna inte kan utvisa irakier, även om de får sin asylansökan avslagen. Det har i sin tur lett till att tusentals irakiska invandrare de senaste veckorna sökt sig hela vägen genom EU till Finland för att utnyttja kryphålet i regelverket.

Invällandet av araber från Irak har underlättats av SJ:s asyltransporter genom Sverige som hjälpt dem ta sig till Finland i jakt på asyl, bidrag och ett bättre liv där än i hemlandet. Sverige och övriga EU-länder är ointressanta för irakierna att stanna och försöka söka asyl i eftersom de saknar asylskäl och Sverige har ett återtagandeavtal med Irak.

Men nu ser arabernas förhoppningar om att få stanna i Finland ut att gå om intet. Den finska regeringen har skickat över ett avtalsförslag till sin irakiska motpart och när papprena är påskrivna kan den finska gränspolisen börja skicka hem irakierna till deras hemland igen.

– Målet är att nå ett liknande avtal som övriga nordiska länder har, säger presstalesmannen Raili Lahnalampi till Ilta Sanomat.

Källa: http://www.friatider.se/finland-ska-skicka-hem-asyls-karna-igen
Refhttp://www.friatider.se/orb-n-invandrarna-ser-mer-ut-som-en-arm-n-asyls-kare

-----------------------

- Minst sagt slarvigt av Finland att inte ha ett s k återtagandeavtal sen tidigare, skärpning Suomi! Undrar vem som upplyst Irakpacket om kryphålet, världsfördärvaren Soros ligger nära till hands.

Ett annat invällarangrepp (SVT Text-TV):

I en "välplanerad attack" stormade  
 över 100 migranter i natt Eurotunneln,
 i hopp om att ta sig från Frankrike  
 till England. Säkerhetspersonal slogs 
 ned och flera personer lyckades ta sig
 en bra bit under Engelska kanalen.  
                    
 -Vi har aldrig sett något sådant här 
 förut, det var en beslutsam, välplane-
 rad attack, säger en representant. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar