tisdag 2 juni 2015

PRICKIG. PRICKIGARE. PRICKIGAST.

- Hade man inte befunnit sig krig med den vice statsministern så hade man kanske kunnat tycka synd om Åsa Romson en dag som denna. Romson drog sin krigsförklaring från Almedalens scen förra sommaren under sitt numera ökända tal. Med det började en batalj där vi medelålders heterosexuella köttätande bilåkande och flygande vita män som bloggar om politik inte drar oss för att hissa den röda flaggan – inte för att markera socialistiska grubblerier, utan för att berätta att här ges ingen nåd.

Romson får flest prickar av alla prickade i en redan väldigt prickad regering. Konstitutionsutskottet har varit lika generösa med prickar som Löfvens regering har varit med dumheter och Romson vinner som sagt internmatchen och ingen borde vara förvånad även om Löfven, Kaplan, Wallström, Andersson och Fridolin är väldigt starka utmanare i inkompetensligan.

Men om man nu ville hitta förmildrande omständigheter till varför Romson dagen till ser ut som politisk dalmatiner kan man ju titta på KU:s sammansättning. En lite mer och en lite mindre medelålders man utgör ordförande och vice ordförande. Ryktet säger dessutom att både den bleka Andreas Norlén och den vita Björn von Sydow är heterosexuella köttätare som flyger och kör bil betydligt oftare än Åsa Romsons frisör slipar saxen. Vill man se det lite konspiratoriskt ur ett Romsonskt perspektiv kan man ju få för sig att Åsa Romson var dömd på förhand av de tio vita gubbarna i gänget och han som har ett försprång när solsäsongen drar igång. Romson hade utmanat patriarkatet och patriarkatet slog tillbaka med prick-pennan…

Men så är det naturligtvis inte alls. Det finns ju ett helt gäng med skarpa kvinnor i Konstitutionsutskottet också. I vilken utsträckning eller inte de som är heterosexuella, köttätande, bilåkande och flygande blekfisar till KU-kvinnor stört sig på Romsons kategoriserande kan man bara spekulera. Jag är övertygad om att alla KU-kvinnor och KU-män har sett förbi det där och dömt Romson efter det hon har misslyckats med som statsråd.  Det är ju det som är KU:s jobb.

Men Romson och hennes gäng av gröningar lär sitta med svampen och färgen och filosofera omkring hur otacksamt det är att vara Miljöpartist och statsråd. De kommer vara precis sådär som Miljöpartister och FI-folk tycks alltid tycks oförmögna till, och det som sossarna tycks ha allt svårare för. De vägrar att se förbi könskriget och de kommer att vägra konstatera att Åsa Romson inlett sin tid som statsråd på ett sätt som gör att hon kommer att gå till historieböckerna.

Romson är utan tvekan och nu även bevisligen det största stolpskottet i en regering full av stolpskott. KU:s prickande är bara ett bevis på det vi alla redan sett och ser.

Grattis någon?

Källahttp://www.6mannen.se/prickig-prickigare-prickigast/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar