fredag 5 juni 2015

Erfaren hjälparbetare – flyktingar ska hjälpas i närområdet – att ta hit några är en droppe i havet

"Jag har jobbat med flyktingar i Afrika och Mellanöstern, och det är uppenbart att ju närmare platsen de flyr från, desto bättre och mer hjälp de får", säger en av de mest erfarna flyktingarbetarna, Arnulf Torbjörnsen.

Torbjörnsen har arbetat i 20 år på det norska Röda Korset, 15 år som chef för utrikesfrågor. Han har arbetat tio år för FN: s flyktingkommissariat (UNHCR) – organisationen som nu är ansvarig för flyktingar från Syrien, och han har också varit chef för Läkare Utan Gränser, sammanlagt mer än 40 år som hjälparbetare.

– "Du behöver inte kalkylator för att förstå att du kan hjälpa hundratusentals fler än de tiotusentals som eventuellt får komma till Norge", säger Torbjörnsen.

Han påpekar också att det är lättare att hjälpa dem att återvända till sitt hemland när konflikten är över om de befinner sig i angränsande områden.

Omkring 3,9 miljoner syrier är nu flyktingar i Libanon, Jordanien, Turkiet och Irak. Dessutom, är ungefär dubbelt så många internflyktingar i Syrien.

Källahttp://petterssonsblogg.se/2015/06/05/erfaren-hjalparbetare-flyktingar-ska-hjalpas-i-naromradet-att-ta-hit-nagra-ar-en-droppe-i-havet/

--------------------------------

"Vem som helst" begriper, utom "godhetsmaffian", PK-korkskallarna i kulturmarxismens unkna rödvinskrets.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar