onsdag 17 juni 2015

Ungern uppför stängsel mot Serbien

Då alltfler asylsökande nu tar sig till Europa via Balkan har Ungern beslutat att uppföra ett stängsel mot Serbien för att stävja flödet.

- Under en presskonferens på onsdagen meddelade den ungerske utrikesministern att inrikesministern fått i uppdrag att förbereda projektet som innebär ett fyra meter högt stängsel utmed den 175 kilometer långa gränsen mot Serbien.

Enligt utrikesministern är invandringen EU:s allvarligaste problem i dagsläget och medlemsstaterna söker efter lösningar, men Ungern kan inte vänta längre.

Redan i förra veckan meddelade premiärminister Orban att man måste titta på alla möjligheter att stänga gränserna. 95 procent av alla invandrare som tar sig till Ungern kommer via Serbien. Orban menar att det inte är okej att de skickar asylsökande till Ungern, utan att de måste stoppas i Serbien.
De flesta asylsökande som kommer till Ungern kommer från Syrien, Irak och Afghanistan. Hittills i år har 54 000 stycken kommit. För bara tre år sedan var motsvarande siffra lite drygt 2 000.

Källa: http://avpixlat.info/2015/06/17/ungern-uppfor-mur-mot-serbien/
Ref: http://unvis.it/http%3A%2F%2Fwww.svd.se%2Fungern-bygger-staket-mot-migranter%3Fref%3Dyfp
Refhttp://www.theguardian.com/commentisfree/2015/apr/17/refugees-eu-policy-migrants-how-many-deaths
Ref: http://bohuslaningen.se/nyheter/varlden/1.4090081-ungersk-polis-vaktar-grannars-grans
Ref: Ungern överger Dublinförordningen
Ref: Ungern fryser asylrätten – ”Båten är full”

----------------------------------


- Bra åtgärd. Hoppas också att Grekland försvinner ur EU snart (äntligen), flera samstämda händelser som bidrar till att imperie-katastrofen EU bringas till ett upphörande.

Refhttp://henrikalexandersson.blogspot.se/2015/06/grexit-kanske-kanske-inte.html


----------------------------------

- Ungern planerar att bygga ett fyra meter högt stängsel längs gränsen till  Serbien för att stoppa migranter som   vill ta sig till EU.  Premiärminister Viktor Orban sade  redan i förra veckan att Ungern ser på  "alla möjligheter" att stänga gränsen.  - Jag tycker inte att det är okej att   de skickar flyktingar till oss. De måste stoppas i Serbien, sade Orban. Ungern har i år tagit emot 54.000      asylsökande. De flesta kommer via den så kallade Västbalkanrutten som går  genom Turkiet, Grekland, Makedonien och Serbien.   

[SVT Text-TV] 

- Turkiet visar alltmer bockfoten. Erdogans ISIS-stöd, och sunni-konservativa AKP-hållning är direkt fientligt för Europa. En ulv i fårakläder, men helt i linje med UZA:s sjuk världsherraväldesfilosfi, Nato inkluderat.

------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar