onsdag 10 juni 2015

Romson vägrade skaka hand med Åkesson- Under onsdagens partiledardebatt i riksdagen vägrade Miljöpartiets språkrör tillika landets vice statsminister, Åsa Romson, att skaka hand med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson efter avslutat replikskifte. Det är ett allvarligt etikettsbrott och en spottloska i ansiktet på demokratin från regeringens näst högsta representant.

Vid ett par tillfällen efter valet i höstas har ett annat extremistparti, Vänsterpartiet, skämt ut sig genom att göra riksdagens plenisal till en sandlåda där man ägnar sig åt infantil mobbning av riksdagens tredje största parti, Sverigedemokraterna. Riksdagsledamoten Rossana Dinamarca, som var kandidat till partiledarposten i V efter Lars Ohlys avgång, struttade dels runt i en hätsk och hatisk t-shirt med texten “SD = Rasister”, del vägrade hon säga “herr talman” i debatt där andra vice talmannen Björn Söder från SD satt talman. Nu väljer alltså även Miljöpartiet att sänka sig till samma nivå.


Romsons etikettsbrott är dock än allvarligare därför att hon är statsråd med flera portföljer som miljöminister och vice statsminister. Det är synnerligen allvarligt att Sveriges regerings näst högsta representant beter sig på det sättet, uppvisar en så fullständig brist på respekt för demokratin och – inte minst – för alla människors lika värde.

Det är ur människovärdesperspektivet ett skandalöst sätt att välkomna tillbaka en partiledare till sin första partiledardebatt efter en lång tid av sjukskrivning. Åsa Romson har dock av allt att döma ingen skam i kroppen.

Romsons infantila och respektlösa agerande föranleddes av att hon precis förlorat ett replikskifte med Åkesson om den svenska invandringspolitiken och flyktinghjälpen. Att vara dålig förlorare duger dock inte som ursäkt. Saken förvärras också av att andra medier som sökt Romsons pressekreterare för att få en kommentar till det inträffade har fått luren påslängd i örat.

Även statsministern och S-ledaren Stefan Löfven hängav sig åt sandlådebeteende under onsdagens riksdagsdebatt när han i stället för att prata sakpolitik ägnade sin repliktid åt att utmåla SD som ett nazistiskt parti.

Källahttp://avpixlat.info/2015/06/10/romson-vagrade-skaka-hand-med-akesson/
Refhttp://snaphanen.dk/2015/06/10/vicestatsminister-naegter-at-give-aakesson-haanden/
------------------------------------------------------------------

- Det finns helt klart ingen stil, ingen klass, ingen bildning, öht, i de patraskpartier som bildar dagens regering, vpk (Dinamraca) måste inkluderas. Oförskämdheter, talmansförakt, klädval á la trash, tuggummituggande i riksdagsbänken (Romson och Kaplan),,, bedrövligheterna i det svenska parlamentet är rent pinsamma. Tydligen är församlingen lika schabbig som vilket zigenarpack som helst, i dessas illegala tillhåll. Vad beträffar de tre nämnda 7partierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar