söndag 7 juni 2015

9-1 till bortalaget när Expressen listar Sveriges mest eftersökta brottslingar

Expressen har gjort en lista på Sveriges mest jagade brottslingar. Bortalaget vinner som vanligt överlägset i antal med 9 mot 1 för Sverige, medan Sverige tar en knapp seger i medieutrymmet.

De efterlysta är

Oday Jasem Almohamadawi, född: 1982
Medborgarskap: Irak
EFTERLYST FÖR: Mord. Häktad i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för att ha knivskurit en man till döds i Lindesberg 2005. Upprinnelsen till mordet var ett krogbråk några veckor tidigare. Almohamadawi och två andra män skulle ”ta tillbaka sin heder” när de attackerade en 25-årig man med en 35 centimeter lång kökskniv.

Vladan Nikcevic, född 1977
Medborgarskap: Montenegro
EFTERLYST FÖR: Medhjälp till mord. Häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för inblandning i mordet på Ratko Djokic, 54, i Skärholmen 2003. Försvann efter mordet i bil till Malmö och misstänks ha återvänt till Montenegro. Har använt olika alias som: Boris Peterlekovac, Goran Stefanovic, Alexandra Petrovic, med mera.

Stefan Jasmine Tapai, född 1966
Medborgarskap: Sverige och Serbien
EFTERLYST FÖR: Smugglings- och dopingsbrott. Stefan Jasmine Tapai kallades ”Mr Maxi” i sin organisation – och misstänks ha tjänat minst tre miljoner i månaden på försäljning av dopingpreparat. När svensk och spansk polis slog till i en räd den 9 december 2009 mot hans bostad i Fuengirola, Costa del Sol, hade han redan lämnat Spanien.

Omer Abdillahi, född 1981
Medborgarskap: Somalia
EFTERLYST FÖR: Mord. Häktad i sin frånvaro, misstänkt för mord på en annan man på S:t Göransgatan i Stockholm den 3 november 2012. Offret utsattes för mycket grovt våld och knivhöggs flera gånger i huvudet. Polisen misstänker att Abdillahi gömmer sig utomlands.

Azad Abdelkarim, född 1963 eller 1968
Medborgarskap: Irak
EFTERLYST FÖR: Mord. Ett bråk på en svartklubb, på Friggagatan i Göteborg, slutade med att en 28-årig man knivhöggs till döds. Azad Abdelkarim ska ha flytt från platsen och är sedan dess internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Emre Cakir, född 1987
Medborgarskap: Turkiet
EFTERLYST FÖR: Grovt rån. Emre Cakir misstänks för inblandning i ett grovt rån i Braunau, Österrike 2009. Sedan dess är han efterlyst. Det har tidigare funnits misstankar om att han kan gömma sig i Sverige.

Slavko Milosevic, född 1977
Medborgarskap: Montenegro
EFTERLYST FÖR: Mord. Den 5 maj 2003 besökte ”Gudfadern” och ”Cigarettkungen” Ratko Djokic sin boxningsklubb i Skärholmen. Plötsligt steg flera män fram och avlossade ett 30-tal skott. Efteråt försvann Slavko Milosevic från platsen. Enligt polisens misstankar ingick han i ett mordkommando vars uppgift var att mörda Djokic.

Dejan Dodos, född 1979.
Medborgarskap: Sverige.
EFTERLYST FÖR: Medhjälp till grov misshandel, grovt vållande till annans död och grovt vapenbrott. Dejan Dodos är häktad i sin frånvaro, misstänkt för att ligga bakom mordet på 23-årige Elvis Padjan som sköts ihjäl i Malmö i januari 2006. En person angav sig själv och dömdes för dråp men polisen misstänker att även Dodos är skyldig.

Oleksandr Cherepovskyy, född: 1983
Medborgarskap: Ukraina
EFTERLYST FÖR: Grovt rån. Oleksandr Cherepovskyy är häktad i sin frånvaro på sannolika skäl, den högsta misstankegraden, för ett grovt rån i Stockholm 2008.

Nu är inte Expressen utan anledning.

Den ende svensken i samlingen är Simon Arnamo, 23, han är också den ende som fått en titel. Han kallas nazisten av Thomas Mattsons fotfolk. Arnamo är efterlyst för ett brutalt mord i Vallentuna 2012.

Simon Arnamo får som ende person en titel och mer utrymme än de andra nio tillsammans.

Källahttp://petterssonsblogg.se/2015/06/07/9-1-till-bortalaget-nar-expressen-listar-sveriges-mest-eftersokta-brottslingar/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar