tisdag 16 juni 2015

"Sverige riskerar att gå in i väggen"

Centerpartist anmäler Migrationsverket till JO:

"Den svenska ekonomin är allvarligt hotad av den höga invandringen, inte minst av så kallade ensamkommande flyktingbarn". Det menar den före detta riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C), som nu väljer att anmäla Migrationsverket till Justitieombudsmannen, JO.

- Danielsson, som återvänder till riksdagen senare i år, konstaterar i en debattartikel i Svenska Dagbladet att Sverige nu tar emot nästan hälften av de ensamkommande som tar sig till EU. De senaste månaderna har inflödet ökat mycket kraftigt och i år väntas totalt 10.000 så kallade barn komma – till en kostnad av 10 miljarder kronor.

"Barnen är främst pojkar och unga män i ålder mellan 15 till 18 år, en betydande del torde dock vara betydligt äldre men uppger sig vara under 18 eftersom det är mycket mer fördelaktigt att ansöka om asyl som barn än som vuxen", skriver Danielsson.

"Dessa fakta blir nästan ingen nyhet i media som granskas och diskuteras. Migrationsverket gör ingen analys mer än att alla som flyr har rätt att söka sig till Sverige. Ansvarig minister och sju partier är också ansvarslöst passiva", fortsätter han.

Nu vill C-profilen genom sin JO-anmälan tvinga Migrationsverket att ta ansvar för situationen och ta fram förslag på nya asylregler. Han föreslår också att regeringen tillsätter en parlamentarisk migrationsberedning för att se över invandringspolitiken.

"Jag känner stark oro för att Sverige riskerar att gå in i väggen, vilket inte vore bra för vare sig land eller asylsökande", skriver Staffan Danielsson i debattartikeln.

Källa: http://www.friatider.se/centerpartist-anm-ler-migrationsverket-till-jo-sverige-riskerar-att-g-i-v-ggen
Refhttp://www.theguardian.com/commentisfree/2015/apr/17/refugees-eu-policy-migrants-how-many-deaths

--------------------------

- Det finns en och annan 'vilde' som vågar sticka ut och säga det som 'vanligt folk' insett sedan länge. Men det kommer att ta tid, innan invällarstenen bespottats till den blir blöt. Välkommet hursomhelst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar