fredag 5 juni 2015

”Åk hem eller åk i fängelse!”

Ingen asylprocess väntar de afrikanska flyktingar som överlever strapatserna i den Egyptiska öknen och överkommer Israels nya svårforcerade gränsbarriär. Istället sätts de i koncentrationsläger mitt i öknen. Nu har även israeliska myndigheter börjat utfärda ultimatum att om de inte återvänder hem frivilligt så kommer de kastas i fängelse. Västvärldens ledare och media, som annars är mycket engagerade i flyktingars asylrätt, har valt att ignorera det som sker i Israel.

- Israel har sedan december 2013 erbjudit flyktingarna 3 500 amerikanska dollar, motsvarande cirka 29 000 svenska kronor, och en enkelbiljett hem. Innan var summan 1 500 dollar. Då inte tillräckligt många av dem nappat på erbjudandet så har Israel beslutat att gå hårdare fram.

Washington Post rapporterar att israeliska myndigheter nu skickar brev till de första av cirka 45 000 eritreanska och sudanesiska flyktingar där de informeras om att de har 30 dagar på sig att acceptera Israels erbjudande om kontanter och en enkelbiljett hem eller till ett icke namngivet tredje land i Afrika, annars kommer de sättas i Saharonim-fängelset – på obestämd tid.

Människorättsgrupper säger sig vara bestörta över tilltaget och menar att Israel borde göra mer för att skydda de afrikanska migranterna.

Källahttp://www.nyatider.nu/ak-hem-eller-ak-i-fangelse/

------------------------

- Så skall illegal invällning hanteras. Australien och Israel är lysande föredömen betr avvisande av odugligt Mena-slödder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar