söndag 14 juni 2015

Ovanligt få poliser i sommar

Svårigheter att få ihop bemanningen  sommartid är ett återkommande inslag för polisen. I år är läget sämre än  vanligt, enligt Polisförbundet.                                          

- Förutom uttag av semester och föräldraledighet är det många som har  slutat, säger förbundets ordförande Lena Nitz.                                                               

En polis berättar för TT att man i sommar kommer att vara 18 poliser som  jobbar i skift i hans område - sju kommuner i Mellansverige. Förutom  ordinarie uppgifter ska de också bevaka flera större event som drar till sig mycket folk.

Källa: SVT Text-TV
Ref: http://www.exponerat.net/skralt-med-poliser-i-sommar/

--------------------------

- Man reagerar knappt längre på den usla svenska polisen. Ännu mer sedan ärkesossen (och givetvis "feminist") Dan Kräkman-Eliassons första utspel, som sossarnas i januari utvalde rikspolischef, var att tillsätta särskilda polisresurser för att kartlägga "näthatet". Där t ex en liten bloggsajt som denna, och tusentals andra, värnar det fria ordet och rätten att uttrycka sig kritiskt. Men klassas som "hatsajter", av PK-maffian, regeringen, 7partiet, gammelmedia och alla "goda" tyckare, dominerat av fruntimmer, som agerar känslomässigt i alla situationer, logik är männens värld, och den räknas numera inte.

Folk i gemen har tappat förtroendet för polisen, uppklarandeprocenten på s k vardagsbrott, rå, stöld, inbrott o dyl, ligger runt 4-5 procent. Gränsskyddet är mer eller mindre upplöst, invandrare och tiggarzigenare behandlas med hartass, inga utredningar och åtal väcks mot bil- och skolbrännare, samt andra gangsterdåd, som om generell åtalseftergift beslutats, speciellt inom no-go-zoner och s k utanförskapsområden. Anarki och laglöshet förhärskar och accepteras av svensk polis och (o)rättsväsendet.

Redan i oktober 1999 skrev professorn Leif GW Persson: ”Svenska polisen är sämst i världen
ref. http://unvis.it/wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9910/28/gw.html

Idag är det mångfalt värre. Om gemene man visste hur illa ställt det är så skulle kaos utbryta. Fortfarande inbillar sig Medel Svensson att han är skyddad, men så icke. Däremot, när Svenne Kålrot bryter mot en hastighetsbegränsning farandes i sin välpolerade Volvo, DÅ slår polisen till! Högprioriterat brott i Sverige! Uppklarandeprocenten närmast total. I valet mellan att ta fast en fortkörare, eller jaga ikapp ett gäng bankrånare, så är Kling & Klang's val enkelt. Vilket valet är hoppas jag alla tänkande icke keps-bärare inser, och definitivt de som läser dessa rader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar