måndag 22 juni 2015

OK till militär EU-insats i Medelhavet

Idag beslutade EU:s utrikesministrar att EU kan inleda militära insatser i Medelhavet för att stoppa människosmugglarnas lönsamma verksamhet.

- EU Navfor Med, som projektet kallas, har ännu inte fått stöd i FN:s säkerhetsråd, vilket krävts av ett flertal EU-länder.

I en första fas kommer de militära insatserna att ske i vattnet utanför Libyens territoriella gräns. Ett syfte med aktionen är att rädda flyktingar i kris, men också att förhindra att terrorister utnyttjar situationen och gömmer sig bland riktiga flyktingar.

Ett flertal smugglarnätverk har kopplingar till terroristgrupper som de också finansierar med hjälp av flyktingarnas pengar. Den svenska regeringen ger sitt stöd till denna  första fas, men ställer villkoren att insatsen ska ske på folkrättslig grund (att alla som vill har rätt att söka asyl).

Fas 2 i projektet har ännu inte sitt stöd av Sverige, just p.g.a. att den strider mot folkrätten. Fas 2 innebär att man med militära insatser ska kunna gripa misstänkta personer (smugglare och terrorister) och förstöra deras båtar.

Källa: http://petterssonsblogg.se/2015/06/22/ok-till-militar-eu-insats/
Ref: SVT
Ref: EU Navfor
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/06/22/mer-an-70-av-barnen-ar-vuxna/

----------------------------------------


- Utmärkt. Men givetvis så ställer sig Sverige i det "goda" mys-pys-kramarhörnet. Den "humanitära stormakten" skämmer givetvis ut sig ånyo, och tar parti för den organiserade lycksökarsmugglingen.

     Geert Wilders on migrants at Ventimiglia: "Send them back!"

               Watch African migrants destroy southern Italy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar