fredag 5 juni 2015

John Cusack: "Obama värre än Bush"

Hollywoodskådisen och vänsterprofilen John Cusack har väckt uppståndelse i USA genom att gå till rasande attack mot president Barack Obama i en intervju med The Daily Beast.

- Cusack var en av många vänsterliberala Hollywoodkändisar som hyllade Obama när han valdes till president 2008. Men med åren har skådisen av allt att döma kommit att kraftigt omvärdera sitt stöd till presidenten.

I en intervju med The Daily Beast konstaterar Cusack att Obama visade sig vara lika dåligt – om inte värre än – föregångaren George W. Bush.

– Hans inrikespolitik är lite annorlunda, men när det gäller drönare, det amerikanska imperiet, NSA, medborgerliga rättigheter, angrepp på journalistik och visselblåsare, så är han lika dålig eller värre än Bush.

På det stora hela har Obama – trots alla löften om motsatsen – fortsätt att föra sin föregångares krigspolitik, enligt John Cusack.

– Han har inte startat så många krig men han har förlängt de som vi hade, och jag tror inte ens att Dick Cheney eller Richard Nixon skulle säga att presidenten har rätt att ensidigt bestämma vem han kan döda runt om i världen. På tisdagar kan presidenten helt enkelt bestämma vem han vill döda, säger han till The Daily Beast.

Cusack syftar på de möten som Obama varje tisdagsmorgon har med en hemlig kontraterroristisk nomineringsgrupp med uppgift att avgöra vilka av USA:s fiender som ska avrättas utan rättegång.

Källahttp://www.friatider.se/john-cusack-obama-v-rre-n-bush

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar