tisdag 9 juni 2015

Ungern vill stänga Schengengräns

75 mil yttre Schengengräns kan komma att stängas om ett nytt lagförslag från den ungerska regeringen går igenom.

- ”Alla legala medel” vill den nationalkonservativa regeringen använda för att få stopp på inflödet av illegala invandrare, som passerar Ungerns yttre Schengengräns för att sedan fortsätta till norra Europa.

Enligt Antal Rogán, gruppledare för regeringspartiet Fidesz parlamentsgrupp och författare till propositionen, är förslaget i linje med det mandat som regeringen anser sig ha fått från väljarna genom en landsomfattande ”nationell konsultation om invandring och terrorism” som just nu genomförs i Ungern och där samtliga väljare för tycka till om invandringen.

Hittills har över 400 000 enkäter fyllts i och returnerats till regeringen och 90 procent av respondenterna efterfrågar hårdare tag vad gäller gränskontroll samt internering och deportation av invandrare.

Över 90 procent har även svarat att Ungern ska lägga mer pengar på att gynna ungersk familjebildning, istället för invandring.

Om propositionen blir lag så kommer de länder som Ungern gränsar till att betraktas som säkra, varför inga asylansökningar ska hanteras från invandrare som kommer över gränsen från dessa. I klartext stänger man då gränsen och släpper inte in någon som saknar tillstånd. En syrier som försöker ta sig in i EU genom gränsen mellan Serbien och Ungern kommer alltså att nekas fysiskt inträde.

”En inhuman och xenofobisk kampanj”, menar Ungerns socialistparti som vill se öppnare gränser och som uppmanar folk att bojkotta invandringsenkäten. Och inom den ungerska vänsteroppositionen har det även uppmanats till att vandalisera de affischer som just nu pryder reklampelare runt om i Ungern. Affischerna är bekostade av regeringen och har tre olika budskap:

- ”Om du kommer till Ungern måste du respektera vår kultur!”
- ”Om du kommer till Ungern får du inte ta jobb från Ungrarna!”
- ”Om du kommer till Ungern måste du respektera våra lagar!”

Polisen har under dagen arresterat sex vänteraktivister som var i färd att förstöra affischerna, men det liberala vänsterpartiet ”Tillsammans”, som samarbetar med socialistpartiet och det gröna partiet, erbjuder sig nu juridiskt och politiskt stöd till de vänsteraktivister som vandaliserar kampanjen.

Källahttp://samtiden.nu/17021/ungern-planerar-stanga-schengengrans/

-----------------------------------

- Utmärkt ungerkst initiativ. Landet har erfarenhet av Sovjetväldets ockupation och terror, ungrarna vet hur det är att lida under andra krafter än det eget självvalda. Idag bestående av lycksökande slödder som söderifrån invaderar Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar