torsdag 18 juni 2015

Trippelrekord för SD – 22,1% hos Sentio

18 juni 2015 kommer bli en dag sverigedemokrater sent lär glömma. I inte mindre än tre olika opinionsmätningar slår partiet nytt rekord. I två av mätningarna passerar partiet även 20 procent i väljarstöd.

- Under morgonen presenterade både Novus och YouGov opinionsmätningar där Sverigedemokraterna fick 18 respektive 20,1 procent. I båda fallen är det nytt rekord för partiet. Idag presenterade även norska Sentio sin senaste opinionsmätning.

SD går fram 2,7 procent ifrån den senaste mätningen och når ett resultat på 22,1 procent. Det högsta resultatet någonsin i en opinionsmätning och bara 1,7 procent ifrån Moderaterna (23,8) och 1,8 ifrån Socialdemokraterna (23,9). SD är även tio gånger större än Kristdemokraterna (2,1).

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof är nöjd och samlad när han insuper trippelrekordet.

– Det är jättekul, men vi får inte bli för bortskämda och tro att fina opinionssiffror kommer per automatik.

Finns det något som tyder på att SD inte ska fortsätta växa med tanke på hur det politiska landskapet ser ut i nuläget?

– Nej, egentligen inte. Jag tror vi fortsätter gå uppåt så länge de andra partierna beter sig som de gör. Han menar att bara en utveckling likt den i Danmark kan få SD:s opinionssiffror att bromsa in.

– Om man tittar tillbaka ett år låg Danskt Folkeparti (DF) på 26-27 procent i opinionen. Nu ligger man under 20 och jag tror det beror på att Socialdemokraterna lyft invandringsfrågan. Det har varit en tuffare retorik från sossarna som plockat väljare från DF.

Är det bara de andra partiernas misstag som hjälper SD?

– Vi gör bra ifrån oss och vi har en bra politik som folk uppmärksammar mer och mer. Vi får beröm i många frågar. Men vi tjänar på att de andra partierna är dåliga, avslutar han.

Källa: http://samtiden.nu/17317/trippelrekord-for-sd-221-hos-sentio/
Ref: http://motpol.blogspot.se/2015/06/ett-nytt-politiskt-landskap.html
Ref: http://snaphanen.dk/2015/06/22/nu-gaar-det-staerkt/

---------------------------


- Inte oväntat, och det gör midsommarfirandet 2015 extra angenämt. Den helg som mer än någon annan representerar äkta svenskhet. Darra månde sjuk-klövern, hoppas att svek-7Partiernas landsförrädare sätter sillen i vrångstrupen på midsommarafton, då vi riktiga sverigevänner firar framgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar