lördag 27 juni 2015

Kappvändarna (moderöderna)

 - Det är lika bra att jag erkänner mina synder direkt. Jag röstade förr på Moderaterna. Det var innan Fredrik Reinfeldt satte klorna i partiet, innan de började kalla sig de Nya Moderaterna och innan det blev legio bland moderater att håna vår kultur, förneka vår historia och förnedra oss svenskar och våra förfäder. Hoppas jag blir förlåten mina synder och jag lovar dyrt och heligt att aldrig mer upprepa dem.

I veckan har både Socialdemokraterna och Moderaterna gått ut med nya utspel i migrations/integrationsfrågan. Socialdemokraternas lämnar jag därhän, eftersom både partiet och deras utspel är ointressanta. Moderaterna, eller om de fortfarande kallar sig de Nya Moderaterna, kommer nu med utspel som de lät innan en viss Reinfeldt klampade in och förstörde möjligheterna att rösta på partiet något mer.


I Moderaternas nya dokument “Stärkt integration i ett öppet Sverige” står bl.a. dessa rader i inledningen:
“När nu väldigt många på bara några år – väntas få uppehållstillstånd i Sverige finns en stor risk att segregation, arbetslöshet och utanförskap förvärras om inte politiken förändras. Politiken behöver omprövas då förutsättningarna förändras 90 000 asylsökande per år är något annat än de 15 000 som sökte för några år sedan.”

Ha då i minnet att just Moderaterna bär det högsta ansvaret för den signalpolitik som i flera år sänts ut i världen med hjälp av mobiler och datorer. Man kan skylla på krig, konflikter och fattigdom. Den finns, den har funnits och den kommer att finnas och det hjälper inte att Sverige leker humanitär stormakt. Problemen kommer att kvarstå för miljontals människor ute i oroshärdarna och vi i Sverige kommer att dra på oss ännu större problem än de vi nu ser frukterna av.

Vad händer när vi tar emot 80-100 000 nya asylsökande under en oöverskådlig tid och vi redan nu misslyckas med att hantera frågan? Vad händer när problemen blir så stora att vi inte längre kan lösa dem? Vad är det för Sverige vi lämnar över till våra barn och barnbarn? Vill vi veta?

Jag ska inte sammanfatta skriften i Moderaternas dokument, utan överlåter åt er att själva läsa den.
Däremot vill jag blicka bakåt några år, närmare bestämt till 2008. Då skrev några moderater en debattartikel i DN med rubriken “Ställ tydligare krav på våra invandrare”.

Några intressanta rader man kan hämta ur den artikeln är:
“…//…Vi är alltför tafatta när det gäller att ställa krav på människor från andra kulturer…//…Vi måste tydligare klargöra de krav vi ställer på människor som vill leva här i Sverige…//…Det är en mer rimlig princip för nykomlingar än ohållbara löften om att bli försörjd av dem som redan bor här…//…”

Så här fortsätter artikeln och en annan mening i texten är denna:
“…//…Tydligast är den kravlöshet som accepterar att arbetsföra människor – oavsett etnicitet och ursprung – under långa perioder lever på bidrag i stället för att fullt ut ta ansvar för sin egen försörjning.”

Detta låter väl ganska rimligt, eller hur?

Året efter, 2009, publicerade samma tre moderater en ny debattartikel i DN på temat “Ta medborgarskapet från kriminella invandrare”. Artikeln kan sammanfattas i dessa ord från författarna:
“…//…Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat. I Sverige gäller svensk lag. Därför måste medborgarskap som givits på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor, återkallas. Det duger inte att den som får avslag på sin asylansökan ska kunna stanna kvar i landet. ..//…”

En av artikelförfattarna till samtliga länkade texter är Elisabeth Svantesson, f.d. arbetsmarknadsminister i Alliansen och idag vice partiordförande i Moderaterna. Av hennes krav i debattartiklarna från 2008 och 2009 blev det intet. Tvärtom försvarade hon Alliansregeringens, förlåt Fredrik Reinfeldts, politik och de konsekvenser den lett fram till för det svenska samhället och dess skattebetalare. Så här sade hon i en intervju i Aktuellt 2014.

Idag ökar Sverigedemokraterna lavinartat och många nya röster tas från Moderaterna. Vi står dessutom inför en ny Almedagsvecka då mycket fokus kommer att hamna på SD och säkerligen lär migration/integration debatteras på flera håll. Just nu pluggas flosklerna in för fullt, både på partihögkvarteren och mediernas redaktioner. Klart att dessa nya utspel från både sossar och moderater kommer just nu.

Oavsett vilka utspel Moderaterna än kommer med, kommer de aldrig mer att få min röst. Fredrik Reinfeldt omöjliggjorde detta för all framtid och jag avslutar med dessa ord.

Visst kan en cover göra sig bra ibland, men ingen cover kommer i närheten av originalet.

Signaturen Stefan K

Källa: http://avpixlat.info/2015/06/26/kappvandarna/

---------------------------------          "Hellre död, än moderöd"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar