onsdag 3 juni 2015

Karin Pettersson om "tokhögern"

Expressens Anna Dahlberg är en av ytterst få etablerade skribenter som ofta skriver förnuftigt och vågar avvika något från den politiskt korrekta åsiktskorridoren. I lördags skrev hon under rubriken "I Sverige är vi rädda för sanningssägare" om de forskare och debattörer som inte riktigt släpps fram i den svenska offentligheten. Hon inledde med den helt korrekta iakttagelsen:

"Hur kommer det sig att personer som anlitas av andra länder för sin expertis hålls på armlängds avstånd i Sverige? Rimligen för att vi ogillar människor som kallar en spade för en spade."

Hon nämnde bland annat nationalekonomen Tino Sanandaji och hur han tillåtits (!?) kommentera kostnader för invandring i norska medier:

"Kontrasten till den svenska debatten kunde inte vara större. Bara tanken att SVT skulle ta initiativ till att göra kostnadsberäkningar kopplade till migration känns främmande. Kritiken skulle välla fram från alla håll: 'SVT fiskar i grumliga vatten!', 'SVT springer Sverigedemokraternas ärenden!', 'att sätta pris på människovärdet är fascism!'."

Ja, vi minns alla ramaskriet när SVT råkade ställa frågan "Hur mycket invandring tål Sverige?", vilket tydligen gick över alla anständiga gränser. Anna Dahlberg nämner också Per Gudmundson, som gärna utmålas som "islamofob", och terrorexperten Magnus Ranstorp och avslutar:

"Så marginaliserar vi de röster som vi skulle behöva allra mest - de som inte böjer sig likt ett rö för samtidens vind. De som söker sanningen precis som den är - även om den är obekväm och kan få konsekvenser som vi ogillar. Vi borde vårda dem, inte frysa ut dem."

Föga förvånande måste Anna Dahlbergs inlägg idag bemötas av Aftonbladets Karin Pettersson, som aldrig avviker från det politiskt korrekta. Redan rubriken "Tokhögern är inga oberoende experter", där alltså ovanstående personer avfärdas som "tokhöger", diskvalificerar Petterssons alster. De är kanske inte alldeles oberoende, men de kan nog kallas för experter inom sina respektive områden. Samtidigt tvekar inte heller svenska etablerade medier inför att kalla in Expo som just oberoende experter.

Flosklerna och okvädningsorden haglar i Petterssons inlägg:

"Gårdagens etiska dilemma på redaktionsmötet: ska man gå i svaromål på en klickfiskande ledare som med halvkvädna visor och spekulativ retorik aktiverat hela rasistmobben på nätet?
Man vill ju helst inte det. För man vill inte gå på den lätta.

Samtidigt. Som en (opolitisk) vän sa: det där är för knasigt för att passera oemotsagt.

Anna Dahlberg, politisk redaktör på ”liberala” Expressen, skrev en text i helgen vars språkbruk och otuggade konspirationsteorier var som hämtade direkt från nätets undervegetation."

Observera hur allt som inte passar inom Petterssons snäva ramar ska förminskas och demoniseras. Om Anna Dahlberg skriver om hur vissa experter förpassas från värmen, måste det handla om "klickfiskande". Alternativa medier blir helt enkelt "rasistmobben". Vidare utgjorde Dahlbergs välformulerade ledare "otuggade konspirationsteorier", givetvis från den berömda "undervegetationen", vilket är allt som inte är riktigt lika fint som Aftonbladet och deras gelikar.

Tino Sanandaji borde sannerligen få mycket mer utrymme i den offentliga debatten, då den knappast kännetecknas av sakliga redogörelser för invandringens ekonomiska konsekvenser. Om alla hade tagit del av hans skriverier, skulle inte socialdemokrater som Stefan Löfven och Göran Persson obekymrat kunna tala om nödvändigheten av invandring för att genom befolkningsökning öka BNP.

Källahttp://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2015/06/karin-pettersson-om-tokhogern.html
Refhttp://fnordspotting.blogspot.se/2015/06/om-tokhogern-klokvanstern-och-den-skeva.html


-----------------------------

Återigen, Sverige är översvämmat av allsköns tyckar-fruntimmer, som brer ut sig epidemiskt i den offentliga debatten. Dessa förment "goda" varelser baserar sina tyckerier via känslolivet, fakta och logik är männens område, och det är både typiskt, men framförallt skrämmande. att fruntimmersligan ger sig på en seriös vetenskapsman som Tino Sanandaji. Han är en av få som vågar ta fram statistik ur offentliga källor, göra analyser, delge orsak-verkan. till kultur-marxistfruntimrens ohöljda irritation. Att Sanandaji är invandrad iranier är sannolikt ännu mer irriterande, den bakgrunden "passar inte", han borde ju vara "förtryckt", inte "springa sverigedemokraternas "ärende", med träskpaddornas totala brist på logik. Tino Sanandaji är heller inte "feminist" (finns det en enda MÖ-mansperson som bekänt sig som "feminist"? Inte mig veterligen, och om en muslimsk man skulle göra det, så är sannolik en döds-fatwa utfärdad per automatik.
.
1 kommentar:

  1. Det är näsan så man önskar sig ett meteoritnedslag i PK högen,då kanske de vaknar men för sent.

    SvaraRadera