torsdag 4 juni 2015

Finland ska ta emot 750 flyktingar – per år

Den nya finska regeringen kommer att minska flyktingkvoten, rapporterar Yle. Det innebär att Finland framöver kommer att ta emot cirka 750 flyktingar per år.

- Under regeringsförhandlingarna släppte Sannfinländarna sitt krav på att minska flyktingkvoten. Men nu uppger regeringen att kvoten ska bli kvar på samma nivå som förut – vilket i princip kommer innebära en minskning.

De senaste åren har Finland tagit emot 750 flyktingar per år, men på grund av kriget i Syrien höjdes kvoten förra året till 1050 flyktingar. Att regeringen nu meddelar att kvoten ska hållas kvar på samma nivå som under tidigare år kan det alltså att den minskar med flera hundra, enligt Yle.

Finlands utrikesminister Timo Soini från Sannfinländarna fick ett minst sagt kyligt mottagande när han togs emot på ett hotell vid Arlanda under onsdagskvällen. Desto mer hjärtligt välkomnades han av Estlands utrikesminister Keit Pentus-Rosimannus i Tallinn idag. De båda länderna är överens om att arbeta för en mycket restriktiv invandringspolitik.

– Inte är det någon idé att flyga in en massa människor till våra länder här, sade Soini under mötet i Estland, enligt Yle.

Källa:  http://www.friatider.se/finland-ska-ta-emot-750-flyktingar-r

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar