fredag 5 juni 2015

Den vita medelklassen bromsar integrationen

Segregationen skylls ofta på invandrare, men något som sällan lyfts fram är de val som den svenska medelklassen gör som bidrar till allt mer segregerade städer. Det konstaterar Maja Lilja, doktor i sociologi vid Örebros universitet, i en ny studie. Det skriver ETC.

- Hon har intervjuat medelklassmammor i två olika bostadsområden, det ena ett homogent medelklassområde och det andra ett mer mångkulturellt område.

Studien visar att trots att mammorna "vill" att deras barn ska växa upp i ett kulturellt och socialt blandat område tar de beslut som går stick i stäv med detta.

- Pettersson menar att det är skitsnack. Mammorna vill INTE att barnen ska växa upp i våra mångkulturella förorter. Årtusendes utveckling visar att lika barn leka bäst och det är naturligt. Blir det för många invandrare på ett ställe så umgås de med varandra och vill inte bo med svenskar.

Förresten ser jag att artikeln är skriven av Andrea Wesslén och hon bor, ja just det på söder i Stockholm, närmare bestämt vid Hornstull…

Källahttp://petterssonsblogg.se/2015/06/05/den-vita-medelklassen-bromsar-integrationen/

--------------------

Precis, det är fruntimrens välkända PK-"godhet", känslomässigt anpassat dravel, falska läpparnas bekännelse.

Vem vill bo nära invällda huckekärringar? Inte ens svenska hycklekärringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar