söndag 2 november 2014

Vi har det så bra i Sverige! Eller...?

Ja tänk va bra vi har det i Sverige! Landets regim har unisont med hela mediavärlden stämt in i lovsångerna om det förträffliga landet Sverige där alla har det så bra, där vi kan göra vad vi vill, säga vad vi vill och köpa vad vi vill! Vi lever i fred frihet och harmoni med varandra! Ett lyckligt folk i ett lyckligt land, ett jordiskt paradis! Och så är det för det har regimen bestämt och detta budskap har också generöst basunerats ut över hela världen!

- Men stämmer det verkligen att vi har det så enastående bra, har vi frihet och har vi råd att köpa det vi behöver för livets nödtorft? Jag påstår raka motsatsen och utan att rodna!  
                                                                                                                                                         
Och för att kunna bevisa detta så behövs ett instrument och instrumentet i detta fall är en enkel jämförelse med ett annat land! Och för att göra det ännu mer intressant så ska jag jämföra med ett land som anses vara fattigt, mycket fattigt.

Rumänien har ju av den svenska regimen – och media – klassats som ett av dom fattigaste länderna i Europa! Och därför tänker jag jämföra med Rumänien och min jämförelse är inte från i dag, utan för att göra jämförelsen ännu mera spektakulär så är den från den tid på sextiotalet när Ceausescu styrde landet med järnhand och folket hade det extra fattigt och eländigt. Här nedan kan vi så jämföra en del av deras dåvarande elände med dagens eländes elände i Sverige, dock en ren ekonomisk jämförelse och ingenting annat! Var det verkligen så vedervärdigt i Rumänien och har vi det så fantastiskt bra i Sverige? Bedöm själva!

En vanlig månadslön i Rumänien var på den tiden mellan 1500 och 2000 lei och för 1500 lei kunde man ex. vis då köpa följande basvaror:

- 107 kilo kyckling eller

- 700 kilo bröd eller

- 700 liter mjölk

- Eller kanske 35 st. flaskor vodka för den törstige!

Och för dom som hade bil och behövde drivmedel så kunde dom då inhandla 1500 l. för en månadslön!

Sen ska vi jämföra med en svensk pensionär som i dag har 4500:- per månad i pension! (jo, det finns tiotusentals svenskar som inte alls får den lagstadgade garantipensionen och vars nettopension även är långt under 4500:-)

Han/hon kan för sin pension köpa följande kvantitet :

- 36 kilo kyckling

- 75 kilo bröd

- 375 liter mjölk

15-20 flaskor vodka, lite beroende på kvalitet.

- Och för 4 500 kronor får man i dag c:a 300 liter bensin.

Så ser situationen ut för massor av svenskar i dag och mot bakgrund av detta så är det då kanske inte heller så underligt att 35 000 pensionärer dör varje år p.g.a. svält. Men, festar man inte på blodpudding varje vecka och om man är bra på att dryga ut vattenvällingen med saftigt och näringsrikt grus så lever man ändå gott och har ett fantastiskt liv i Sverige! Men man måste naturligtvis också acceptera vissa små egenheter som att bli rånad, våldtagen, nerslagen och förödmjukad av utländska importerade råskinn! Detta ingår i hela det svenska välfärdspaketet och är något som vi skall buga och vara tacksam för, för det har regimen också bestämt åt oss!

Källa: http://petterssonsblogg.se/2014/11/02/vi-har-det-sa-bra-i-sverige/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar