tisdag 25 november 2014

Birrogate är spiken i svenska mediers kista

Om någon  fortfarande hyste ett visst hopp om svensk journalistik och svenska medier, gick det i graven i dag när Expressen sparkade Marcus Birro som krönikör – till övriga mediers applåder. Häxjägarna firar nya triumfer.

- Journalisterna, Researchgruppen och deras hatiska svans på Twitter fick rena rama dåndimpen när Radio Länsman i lördags kväll publicerade programmet ”Med hot som vapen”. Vi pratade som så många gånger förr om det islamiska hotet mot yttrandefrihet och demokrati, men den här gången tog det hus i helvete. Skillnaden var att Marcus Birro var en av gästerna.

Visserligen var Marcus Birro redan en spottkopp som under flera år hånats för att han är kristen, för att han skriver om ”töntiga” saker som kärlek och kärnfamiljen och är kritisk till svensk abortpolitik. Men han hade fortfarande en plattform, han var en av ”de anständiga” för han skrev krönikor i Expressen.

Alltså borde han ha knipit käft. Han borde ha rättat in sig i ledet och bett om ursäkt för att han i en tweet konstaterade det alla redan vet – att det som den största delen av världens religiösa terrorister har gemensamt är islam. Birro borde ha förstått att så får man inte skriva. Inte för att det inte är sant, utan just för att det är sant. För i det ”anständiga” Sverige diskuterar vi inte den grymma sanningen om islam, här låtsas vi att islam är fredens religion och simsalabim så kanske den en dag blir fredlig …

Birro borde alltså enligt den svenska medielogiken ha begripit sitt eget bästa. Han borde inte ha blivit rasande och skräckslagen över mordhoten som damp in som brev på Posten när han skrev sin sannings-tweet om islam – han borde ha förstått att hoten var för hans eget bästa, för att han skulle förstå att den gränsen överträder man inte ostraffat, och därefter borde han ha bett hela Twitter om ursäkt. Då hade han möjligen kunnat få syndernas förlåtelse.

Nu gjorde Marcus Birro tvärtom. Han blev förbannad på sina ynkryggar till chefer på Expressen, som under en hel vecka undvek att hjälpa honom polisanmäla mordhoten. Han chockades av hur få kända och okända som vågade stå upp för honom och fördöma hoten, oavsett om de är ense med honom om islam eller inte.

Och så kom dödsstöten – han lät sig intervjuas av Radio Länsman, i ett program där även jag var gäst, jag som av okunniga och lögnaktiga journalister kallas ”muslimhatets drottning”.

Bam! Där slog fällan igen. Marcus Birro skulle brännas på bål. Han hade nu blivit en av de onämnbara, en av dem som inte ställer upp på journalisternas och övriga eliters idoga ansträngningar att lura i svenska folket att islam bara är en variant av kristendomen och absolut aldrig kommer att påverka vårt sätt att leva. Strunt i att islam har lämnat död och förödelse efter sig var den än har dragit fram – här i Sverige blir det annorlunda!

Jag vet inte vart Marcus Birro går efter dagens mara. Jag kan bara önska honom välkommen till ”The Darkside” där vi kämpar öppet för bevarandet av den västerländska civilisationen med demokrati, yttrandefrihet och rättsstat till skillnad från islamiskt kalifat och sharialagar.

Man blir inte rik, man har tvärtom oftast svårt att få ihop till månadens alla räkningar. Men man kan gå med rak rygg, man kan se sig själv i spegeln och säga till sina barn och barnbarn: ”Jag gjorde vad jag kunde för att garantera att även du ska få växa upp i ett fritt land med jämlikhet, jämställdhet och demokrati.”

 Vad de som nu kryper för islam ska säga till sina döttrar den dagen de tvingas gå med slöja och till sina söner som tvingas leva som undersåtar i ett islamiskt kalifat, kan man bara gissa. Kanske: ”Förlåt för att jag var så feg. Jag var rädd om mitt eget huvud, min egen anställning och ville undvika dödshot på Twitter.”

Jag har en känsla av att den ursäkten inte kommer att räcka långt för framtida generationer.

Källahttp://www.d-intl.com/2014/11/24/ledare-birrogate-ar-spiken-i-svenska-mediers-kista/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar