onsdag 12 november 2014

Putins tal kan vara viktigare än du tror

Vladimir Putins tal vid debattklubben Valdai, som nu finns att läsa i dess helhet på Fria Tider, är ett av århundradets viktigaste tal.

I en tid där vi av västmedia fullkomligt dränks av lögner om Ryssland och Putin, där DN gör sitt bästa för att ta en ledarposition på den svenska lögnarenan, vore det bra om Putins ståndpunkt fick lite publicitet även i väst. Konstigt nog verkar det som att media i väst tycker det är viktigare att som Expressen rapportera om nagelsvamp eller pajkastning mellan de stora tänkarna i Paradise Hotell än att publicera ett tal av en huvudaktör i det som kan komma att bli ett tredje världskrig om galenskaperna och lögnerna får fortsätta.

Om vår utrikesminister gjorde sig besväret att lyssna på vad Putin säger så skulle hon slippa att bygga sin utrikespolitik och sina uttalanden på gissningar, blandat med fullständiga och osofistikerade lögner presenterade av DN, angående Ryssland och Ukraina. Jag vet självklart inte om Putin ljuger i sitt tal och har en dold agenda, men gör han det så är han i alla fall miljoner gånger duktigare på att ljuga än till exempel Peter Wolodarski, eller Natochefen Anders Fogh Rasmussen. Det Putin säger motsäger i alla fall inte uppenbara historiska fakta. För den som inte orkar läsa hela talet så kommer nedan en sammanfattning, givetvis färgad av mina egna uppfattningar.

I sitt tal framhåller Putin i inte så diplomatiska termer att han är trött på att USA turnerar världen med krig och förstörelse. Han tycker det får vara slut på den befintliga världsordningen där beslut om interventioner (nyspråk för militära attacker och invasioner) tas i det dolda av maktens eliter och sedan presenteras som vore det internationella samfundets gemensamma idéer med avsikt att hjälpa det land som för tillfället hamnat i onåd hos den internationella finanseliten.

Putin menar att vi måste respektera internationell rätt innan vi börjar rota i andra länders inre angelägenheter och att om juridiken inte passar dagens situation och aktörer, så får man förhandla om de förändringar som man tycker behövs.

Han tycker inte att det är bra som det är i dag när USA och Nato genomför interventioner öppet militärt – som i Irak och Libyen – och i det dolda som i Ukraina, utan samtycke från världssamfundet. Och Putin räknar Ryssland med sina allierade som en del av världssamfundet vilket uppenbarligen inte Obama gör.

Putin gillar inte att Rysslands syn på saker helt ignoreras när avtal, eller snarare diktat, görs upp bakom kulisserna. Den ryske presidenten efterfrågar en helt annan nivå av transparens i internationella relationer än den som gäller idag. Han uppmärksammar också hur västvärldens media är monopoliserad och möjliggör för eliten att ljuga obehindrat om den verkliga situationen i olika konflikter.

Putin undrar retoriskt vad syftet (han vet mycket väl, visar det sig) är med den enorma övervakningsapparat som USA har skapat, och indikerar att Ryssland har bevis för att USA använt sin övervakning till regelrätt utpressning av sina allierade. Som exempel kan nämnas att Tyskland under några veckor krävde att det tyska guld som Federal Reserve förvarar för Tysklands räkning skulle skickas tillbaka till Tyskland. Spänningen mellan länderna ökade gradvis då Fed och USA av någon anledning inte ansåg att det var möjligt att skicka tillbaka guldet. Efter en tid sa plötsligt Merkel att hon är säker på att guldet har det bra i Feds kassavalv och att det inte var så noga med repatrieringen av detsamma.

Man kan gissa att Edward Snowden som för tillfället har politisk asyl i Ryssland har bidragit en aning till Rysslands information. Putin tar även upp USA:s försök att skapa en fiende som kan ersätta forna Sovjetunionen. Kort sagt kan man säga att Putin beskriver USA som en spegelbild av Orwells 1984 samhälle med total övervakning och en ständig påhittad/konstruerad fiende.

Enligt Putin håller Ryssland dörrarna öppna för transparenta och ärliga förhandlingar om hur olika intressekonflikter skall lösas, men att om västvärlden insisterar på att isolera Ryssland så kommer Ryssland att klara sig hyfsat ändå även om det givetvis kommer att påverka Ryssland ekonomiska utveckling negativt initialt. För den som tycker att Putin pratar i nattmössan om USA:s strävan efter dominans på den internationella arenan kan det vara på sin plats att läsa den så kallade Wolfowitzdoktrinen.

Man får hoppas att det i framtiden inte är bara Ungern i väst som tar sitt förnuft till fånga, bryter med västvärldens i det närmaste totala undergivenhet mot USA, gör upp med (kastar ut) de olika så kallade internationella bankerna som bara arbetar för att förslava nationens folk under evig skuld och närmar sig den ende ledare i världen som för tillfället arbetar intensivt för att undvika tredje världskriget.

Källahttp://www.friatider.se/blogg/putins-tal-kan-vara-viktigare-n-du-tror
RefSå ska Putin sätta stopp för den nya världsordningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar