lördag 8 november 2014

Gorbatjov firar murens fall med Merkel

Sovjetunionens siste ledare, Michail Gorbatjov, är under helgen på plats i Berlin för att högtidlighålla 25-årsjubiléet av murens fall. Han ska också träffa Tysklands förbundskansler Angela Merkel – och tänker passa på att lägga in ett gott ord för Putin.

– Jag har blivit bjuden till diskussioner och festliga evenemang. Det blir också träffar med politiker och jag ser fram emot att se fru Merkel, sade Gorbatjov på en utställning vid den före detta gränsstationen Checkpoint Charlie.

Enligt Die Welt har den 83-årige före detta sovjetchefen för avsikt att under sina möten ta Ryssland – och president Vladimir Putin – i försvar.

– Jag är helt övertygad om att Putin försvarar Rysslands intressen bättre än någon annan, konstaterade han inför resan.

Michail Gorbatjov, som med sina reformer glasnost och perestrojka anses ha banat vägen för Sovjetunionens upplösning, skyller det försämrade säkerhetspolitiska läget i Europa på Västvärlden. Han hävdar att Ryssland efter kalla krigets slut ansträngde sig för att skapa en ny relation med USA.

– Allt hade gått bra, men inte alla i USA gillade det. De hade andra planer, de behöver en annan situation som gör det möjligt för dem att lägga sig i överallt. Om det är bra eller dåligt bryr de sig inte om, sade han i en intervju med nyhetsbyrån Interfax.

På lördagen kommer den före detta sovjetiske presidenten att delta i symposiet tillägnat 25-årsdagen av Berlinmurens fall.

Källahttp://www.friatider.se/gorbatjov-firar-murens-fall-med-merkel
refPutin lashes out at U.S. as warmonger that has 'deformed' world order
refBeware the USA: the world's leading warmonger and terrorist organization

- Inte bara Putin, stora delar inom politiken och neutrala media, inser att Uncle Sam, med världshegemoni som sitt mål, konstant lägger sig i allt som rör sig utanför Ryssland, Om det gäller en ungersk gasledning, eller konflikthärdar i östra Ukraina, så klampar USA in, för tillfället via "fredspristagare" hahahaha... Barack Obama, en muslimsk hybrid, som startat +10 krigsanfall i världen, senast idag den 8 november 2014, signalerade att 1500 militär'rådgivare' ('combat troops) skeppas iväg till Irak. Så var det med det tidigare beslutet, att 'dra sig ur' landet där den tidigare världsgangstern G W Bush, drog igång upptrappningen i världen, visa sitt rättsvidriga överfall på Irak 2003, den tändande gnistan till oroshärdaren i MÖ och Europa främst. Sorgligt att Nato, samt EUssr, så totalt fallit undan och blivit lakejer till krigshetsarnationen alla kategorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar